Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Facebook, çağımızın en popüler sosyal medya araçlarından birisidir. Kullanıcılar Facebook’tan ayrılmak istediğinde hesaplarını nasıl sileceklerini merak ediyor. Bu kapsamda, Facebook’ta hesap silme işlemi nasıl yapılır? Hangi adımların izlenmesi gerekir?

Facebook, çağımızın en popüler sosyal medya araçlarından birisidir. Kullanıcılar Facebook’tan ayrılmak istediğinde hesaplarını nasıl sileceklerini merak ediyor. Bu kapsamda, Facebook’ta hesap silme işlemi nasıl yapılır? Hangi adımların izlenmesi gerekir? Silinen hesap geri getirilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

164984.jpg

Günümüzde 3 milyara yakın insan tarafından kullanılan, en büyük sosyal medya ağlarından olan Facebook her geçen gün büyümeye devam ediyor. Fakat bazı kullanıcılar Facebook hesabını silmek ve platformdan uzaklaşmak isteyebiliyor. Hesap silmeye ilişkin detaylar şu şekilde…

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Adı sık sık veri ihlallerine karışan Facebook, iddialara göre son dönemde kullanıcıları tarafsız haberlere erişmesini engelliyor. İzlenen bu politika bazı kullanıcıların Facebook hesaplarını tamamen silmelerine neden olabiliyor. Hesap silme için atılacak adımlar şu şekilde…

  • Facebook hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst bölümde yer alan ‘Hesap’ seçeneğine tıklayın.
  • ‘Ayarlar ve Gizlilik’ bölümünden ‘Ayarlar’ bölümüne tıklayın.
  • Sol kısımda yer alan ‘Facebook Bilgilerin’ bölümüne tıklayın.
  • ‘Dondurma ve Silme’ bölümüne tıklayın.
  • ‘Hesabı Sil’ bölümüne tıkladıktan sonra ‘Hesabı Silme İşlemine Devam Et’ seçeneğine tıklayın.
  • Tekrardan ‘Hesabı Sil’ bölümüne tıkladıktan sonra şifrenizi yazarak ‘Devam’ seçeneğine tıklayın.

Bu adımları izleyerek Facebook hesabınızı tamamen silebilirsiniz.

facebook-gizlilik-politikasi-1.jpg

Facebook Silinen Hesabı Geri Getirme

Bir yanlışlık sonucunda hesabını silen veya hesabını silmekten vazgeçenler 30 gün içerisinde işlemi iptal ederek hesaplarının silinmesini engelleyebilir. 30 günlük süre sonunda hesaba ait tüm bilgiler silineceği bu süre sonunda hesabın geri getirilmesi mümkün olmayacaktır.

Silme işlemini iptal etmek için,

  • Silme işlemi başladıktan sonraki 30 gün içinde Facebook hesabınıza giriş yapın.
  • ‘Silme İşlemini İptal Et’ seçeneğine tıklayın.

Bu yöntemle de silme işlemini iptal edebilirsiniz.