İbn-i Sina 1000 yıl önceden uyarmıştı! Yemekten sonra asla bunu yapmayın

İbn-i Sina 1000 yıl önceden uyarmıştı! Yemekten sonra asla bunu yapmayın

İbn-i Sina'nın sağlık hakkında verdiği uyarılar son günlerde popüler olmaya başladı! Özellikle yemekten sonra yapılan bir alışkanlık konusunda İbn-i Sina yüzyıllar önce uyarmıştı. Işte herkesin bilmesi gereken o uyarı

Günümüzde modern tıptan daha çok İbn-i Sina'nın önerileri gündem oluyor. Son dönemde İbn-i Sina tarafından verilen öğütler elden ele ulaşıyor. Çok sayıda gazete hemen hemen her gün İbn-i Sina'nın öğütleri hakkında haberler yayınlıyor.

Bilindiği gibi çok sayıda kişi yemek sonrasında yediklerini eritmek için spor yapar. Ancak İbn-i Sina bunun tam tersini söylüyor. İbn-i Sina yemek sonrası değil de yemek öncesinde spor yapmanın faydalı olduğunu belirtiyor.

Evet sizce de şaşırtıcı öyle değil mi?

İbn-i Sina bu öğüdünü de şu sözlerle açıklamış..

Hareket doğal ısıyı harekete geçirir, geliştirir. Hareketsizlik doğal sıcaklığı dondurur ve söndürür. Yemekten önce bir miktar spor yapın. Öncesinde ve sonrasında dinlenin. Yemekten sonra hareket etmeyin.

YEMEK SONRASI YAPILMAMASI GEREKEN BİR UYARISI DAHA VAR!

Posta gazetesinde yayınlanan bir haberde; İbn-i Sina'nın yemek sonrasında yapılması sakıncalı olan bir alışkanlık konusunda da uyarısı var. Buna göre eğer yemek sonrasında ılık su içiyorsanız bunu da sakın yapmayın.

İbn-i Sina'ya göre yemek sonrasında da ılık su içmek çok zararlı. Bunun yerine soğuk su içmek gerek!

PEKİ AMA NEDEN?

Modern tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina yemek sonrasında neden ılık su içilmemesi konusunda da şu bilgileri veriyor.

İlkbaharda her sabah daima bir miktar ılık su içmeyi adet eyle. Yemek yedikten sonra da bir yudum soğuk su iç. Bunda fayda vardır.

Yemek sonrasında içilen ılık su midenizde yanmaya neden olacaktır. İçilen soğuk ise midenizdeki yanmayı hafifletecektir. Sabah uyandığınızda içilen ılık su ise kabızlık sorunundan sizi kurtarmayı sağlayacaktır.

Bu harika bilgileri arkadaşlarımızla da paylaşalım..

İlgili Haberler