Murat Ongun'un görevden alınmasını Ali Koç mu istedi? Flaş İddia

Murat Ongun'un görevden alınmasını Ali Koç mu istedi? Flaş İddia

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan'dan İBB Sözcüsü Murat Ongun'un görevden alınmasıyla ilgili flaş iddia.. İddiasına göre Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Murat Ongun'un görevden alınmasını talep etti:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en yakınındaki isimlerden biri olan İBB sözcüsü Murat Ongun görevden alındı.

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada İBB sözcülüğü makamının kaldırıldığını duyurdu. Murat Ongun'a başka bir birimde verilen görevi ise devam ediyor. Yaşanan bu gelişme üzerine Murat Ongun'un neden görevden alındığı da tartışma konusu oldu.

Murat Ongun muhalif medya tarafından da ağır sözlerle hedef alınan bir isim. Bugün ise iktidara yakın Sabah gazetesinde gazeteci Hilal Kaplan tarafından bomba bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Murat Ongun'un görevden alınmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç istedi. Ali Koç ve Ekrem İmamoğlu arasında da bir gerilim çıkmıştı.

Hilal Kaplan’ın ‘Ongun’un ipini kim çekti?’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

İmamoğlu'nun seçilmesinde tartışmasız payı olan isimlerden Murat Ongun'un sözcülük görevine son verildi; hatta sözcülük birimi tamamen lağvedildi. Sebebine dair bir açıklama yapmayan İmamoğlu, "Çok küçük bir konu" diyerek geçiştirmeye çalışsa da başkanlığı ile özdeşleşen bu makamın sona eriş hikâyesi merak ediliyor.

Ongun, Fazilet Durağı yalanı gibi skandallar, 25 milyonluk evinden 400 bin liralık İsviçre tatiline, Nagehan Alçı'lı fotoğrafa tepkiyi "200 kişi arasındaki tartışma" diye küçümsemesine kadar pek çok konuda tartışmaların odağı olmuştu. Ancak İstanbullu karda mahsur kalmışken yaptığı kayak tatili sırasında bile İmamoğlu'nun "Keyfine bak" diyerek sahip çıktığı bir isim söz konusu. Şayet İBB Başkanı'nın bir "kara kutusu" varsa en muhtemel isim de Ongun'du. Peki, ne oldu da hem görevine hem de kurduğu birime son verildi?

İmamoğlu'nun olaylı Karadeniz turu sonrasındaki "Vız gelir tırıs gidersiniz" çıkışında Ongun'un imzası olmasa da Ali Koç'a yönelik "Bu dilin Koç Ailesi'ne zarar vermemesi dileğiyle" diye biten tehditvari tweet'in Ongun tarafından atıldığı söyleniyor. Hatta İmamoğlu, tweet atıldıktan birkaç gün sonra Ali Koç'u bizzat ziyaret edip özür de dilemişti. Kulislerde Ongun'un kellesini bu tweet'in aldığı konuşuluyor. Hatta Ali Bey'in bunu şart koştuğu da iddialar arasında.

Onca badireye rağmen gönderilmeyen Ongun'un bu sebeple sözcülüğüne son verildiği doğru mu, bilmiyorum. Bildiğim, zamanlamanın manidar olduğu...