En Garip Kedi Davranışları, Kediniz sizi neden ısırıyor işte nedeni ?

Bir kediye sahip olmak harika bir şey olabilir. Onlar sizin kişisel arkadaşınız ve bu çok tatmin edici bir deneyim. Bununla birlikte, bazı kedilerin ilginç ve sıra dışı kişilik özellikleri vardır. Kedinizin neden insanlara kafa patlattığını veya neden sürekli mutfak tezgahından bir şeyler ittiğini merak ettiniz mi ?

Kedilerin oldukça tuhaf şeyler yaptığı doğru ve siz bunu anlamlandırmaya çalışıyorsunuz. Ancak, neden evinizin etrafında sabah 3'te veya başka bir şeyde koştuklarını merak etmenize gerek yok. İşte kedi arkadaşlarınızın neden bu garip davranışları yaptığına dair gerçek açıklamalar. Kedinizi kene yapan şey hakkında biraz bilgi edinin!

Suda Pawing Is İçgüdü

Bir efsane, kedilerin suyu sevmediğidir, ancak bu her zaman doğru değildir. Bazıları onu sever; Kedinizin su kabını pençelediğini görürseniz, muhtemelen oyun içindir. Bazen hareketli su içmeyi severler, bu yüzden onu pençelemek onu havalandırır.

Gıcırdayan Dişler

Dışarıda bir kuş olduğunda kedinizin dişlerini gıcırdattığını duydunuz mu? Dişleri ağrımıyor ve onları gıcırdatmıyorlar. Kesin olarak kimse bilmese de, bazıları dışarıdaki kuşu gördükleri ve ona ulaşamadıkları için hüsrana uğradıklarını düşünüyorlar.

Sürtünme ve oynama

Etraftayken kedinizin kollarınıza, bacaklarınıza, yüzünüze veya vücudunuzun herhangi bir yerine çarptığını fark ettiniz mi? Kavga başlatmak istemiyorlar! Bu jest, kedinizin etrafınızda güvende hissettiğini ve size güvendiğini gösterir. Ayrıca, nesnelere sürtmek vücutlarının feromonlarını aktarır ve nesneyi güvenli olarak işaretler.

Yerde yuvarlanmak

Kediler birçok nedenden dolayı sırt üstü dönerler. Ancak, bunu sadece rahatlarsa yaparlar, çünkü göbeği göstermek onlar için bir güvenlik açığıdır. Bu hareket kasları germek veya sırtını kaşımak için kullanılabilir, ancak bazen kedi oynamak ister.

Göz İletişimi

Kediler size baktığında, muhtemelen dikkat çekmeye çalışıyorlardır. Ancak, farklı bakışların başka anlamları vardır. Yoğun bir şekilde bakıyorlarsa, bu bir saldırganlık belirtisi olabilir, bu nedenle kedinizin yüzünüze sıçramasını istemiyorsanız arkanıza bakmamalısınız!

Pençelerle Yoğurma

Bir yavru kedinin ilk içgüdüsü daha fazla süt almak için meme bezlerini itmektir. Yoğurma hareketi onlarla birlikte kalır ve yetişkin kediler, anneleriyle bir şeyi ilişkilendirdiklerinde bunu yapma eğilimindedir. Genel olarak, kendilerini memnun ve mutlu hissediyorlar.

Seni yoksaymak

Kediler çok akıllıdır; cevap vermeyebilirler, ancak sahibinin sesini ve adını bilirler. Genel olarak, kediler istedikleri zaman sevgi gösterirler. Bu duyulmadığınız anlamına gelmez. Olayları kişisel algılamayın; sevgi istediklerinde geri dönerler.

Geceleri Ağlamak

Siz uyumaya çalışırken kedilerin aktif ve uyanık olduğunu bilirsiniz. Aşırı enerjileri, evinizin etrafında ağlamalarına ve koşmalarına neden olur. Ağlamalar, evde bir şey yakalamaya çalıştıkları için veya yakalanacak bir şey olmadığı için hüsrana uğradıkları için olabilir.

Evin etrafında koşmak

Sadece kedinizin hiçbir yerden tam hızda koşması için garip bir ses duydunuz mu? Bu anormal değil. Kedilerin tonlarca enerjisi vardır ve avlanmadıkları için onu serbest bırakmanın bir yoluna ihtiyaçları vardır. Ev kedilerinin tonlarca odası yoktur; Yakalayacak bir avları olmadan, enerjiyi serbest bırakmak için aktivite patlamaları gösterirler!

Hediye Almak

Kedilerin cansız fareleri ayağınıza düşürmesi oldukça şok edicidir, ancak önemli olan düşüncedir. Anne kedi, yavru kedi olarak hayatta kalabilmek için bebeklere yiyecek getirir. Bu nedenle, kediniz bunu ondan öğrenmiş olabilir. Genel olarak, sizi paketin bir üyesi olarak kabul ederler.

Uzanırken Yayılan Bacaklar

Kedi salonunu bacaklarını uzatmış bir sandalyede görmek aptalca görünebilir, ancak bu önemlidir. Bu pozisyon kedinin rahat, rahat ve güvenli olduğunu gösterir. Böyle rahat olacak kadar sana güvendikleri için onur duy!

Çöp Kutusunun Dışında

Kedinizin çöp kutusunun dışında işini yapması oldukça can sıkıcıdır, ancak bu ciddi bir soruna işaret edebilir. Kullanmıyorlarsa, çöpü, yeri veya gerçek kutuyu beğenmeyebilirler. Bir şeyleri değiştirmek ve tıbbi bir sorunu ekarte etmek için veterinere gitmek en iyisidir.

Seğiren kulaklar

Kediler kulaklarıyla konuşur ve her hareketi bir anlam ifade eder. Kulaklarını ileri geri seğirtirlerse, heyecanlı veya endişeli olduklarının bir işaretidir. Bu hale geldiklerinde onları rahat bırakmaya çalışın.

Ayaklara Saldırmak

Kanepede oturuyorsunuz, birdenbire küçük bir kürk yumağı gelip ayaklarınıza saldırdığında. Bu, özellikle çıplak ayaklı insanlar için şaşırtıcıdır. Ancak, size saldırmıyorlar. Bu genellikle zıplama ve zıplama alıştırmaları yaptıkları ve oynamak istedikleri anlamına gelir.

Yüzü koklamak

Kediler doğal olarak şüphecidir, bu yüzden hepsi yüzünüzdeyse ve cildinizi kokluyorsa korkmayın. Kişisel alanınızda olduklarında garip geliyor, ama bunun nedeni kokunuzu hissetmeleri. Gerçekten sen misin diye kontrol ediyorlar!

Dışkıları Gömmek

Kediler, çöp kutusunu ziyaret ettikten sonra içgüdüsel olarak dışkılarını gömerler. Bunun nedeni, yırtıcıların kokularını vahşi doğada almalarını veya diğer kedilerin onları toplayıp paketten atmasını istememeleridir. Aslında, bunu yapmazlarsa, yanlış bir şeyler olabilir!

Sarılmalar ve Bağlanma

Kediniz sarıldığında sizden hoşlanır, ancak bu aynı zamanda bağ kurmaya çalıştıkları anlamına da gelir. Onları önemsediğinizi anlarlar ve yaptığınız her şey için takdirlerini göstermek isterler. Onları uzaklaştırmayın; sizinle olan bağlarını güçlendirmelerine izin verin.

Ağrılı Isırma

Kediler çeşitli nedenlerle ısırırlar. Vahşi doğada, kendilerini ifade etmenin normal bir yolu, bu yüzden evcilleştirildiklerinde bile bunu yapıyorlar. Bununla birlikte, stresli veya kızgın da olabilirler ve bu duyguları ifade etmenin tek yolu budur.

Bütün Gün Uyumak

Uyku, yavru kedilerin büyüme hormonları salgıladığı zamandır, bu nedenle genç kediler çok uyumaya meyillidir. Yine de bunun seni endişelendirmesine izin verme. Yine de yetişkin kediler de gün içinde uyuklayabilirler. Bunu enerji veya can sıkıntısından kurtarmak için yaparlar. Onları daha uzun süre uyanık tutmak için yetişkin kedilerle oynamayı deneyin.

Kafa presleme

Bazen kediler sebepsiz yere kafalarını sert nesnelere bastırır ve alışılmadık sesler çıkarabilir. Yaptıkları bir şeyden dolayı suçlu oldukları için değil. Bunu yaparlarsa, bu normal değil. Sırada veterinere bir gezi var; zehirlenebilirler, tümörleri olabilir veya sinir sistemi travması yaşayabilirler!

Stresli çiğneme

Kediniz oyuncak veya yiyecek dışında bir şeyi çiğniyorsa üzülmeyin. Pikadan olabilir ve buna neyin sebep olduğunu kimse bilmiyor. Ancak uzmanlar, beslenme sorunları veya kaygı ile bir bağlantı olduğuna inanıyor. Bir şeyleri çiğniyorlarsa veya bir veterinerden tavsiye alıyorlarsa onlara göz kulak olun.

Kedinizi okşarken mırıldandığını duymak garip bir şekilde tatmin edici. Ancak, o kadar basit değil. Bazen bu ses, evcil hayvanınızın memnun ve sağlıklı olduğunu gösterir, ancak başka anlamlara da gelir. Stresli olduklarında bunu bir iletişim ve rahatlama yöntemi olarak kullanırlar.

Banyo meraklısı

Sizi tuvalete kadar takip ettiklerinde mahremiyetinizi ihlal ediyormuş gibi hissedebilirsiniz. Uzmanlar, siz ayrıldığınızda kedinin savunmasız hissettiğine inanma eğilimindedir, bu nedenle sizi takip eder ve güvende hissederler. Artı, onlar doğal olarak meraklı yaratıklar!

Kuyruğu İleri Geri Hareket Ettirme

Köpeklerin aksine, kuyruğunu sallayan bir kedi mutlu oldukları anlamına gelmez. Çoğu zaman tam tersidir ve yalnız bırakılmalıdır. Bununla birlikte, kedi kuyruğunu seğirirse, genellikle bir şeye ilgi duyduğu anlamına gelir.

Tıslama

Bir kedi tıslarsa, yavaşça geri çekilmek en iyisidir. Ancak, ajite olduklarında veya korktuklarında da tıslarlar. Onlara çok hızlı yaklaşmış veya yanlış olduğunu düşündükleri bir şey yapmış olabilirsiniz. Ne olursa olsun, onlarla etkileşime geçmeden önce sakinleşmelerine izin vermelisiniz.

Masadan Eşya Çalmak

Kediler, özellikle insanları tarafından kullanılıyorsa, yüksek yerlerden bir şeyler çalmaktan hoşlanırlar. Bilim adamları bunun avlanma pratiği yaptıkları için olduğunu söylüyor. Vahşi doğada, kediler avlarıyla oynamayı sever, bu nedenle vuruş yapmak iyi bir uygulamadır. Ayrıca bir oyun oynamak isteyebilirler!

Aşırı Sevinç için

Kedi nanesi insanlara özel bir şey gibi görünmüyor ama kediler onu koklayınca çıldırıyorlar. Burun sensörlerini uyaran bir yağ olan nepetalakton içerir. Bu nedenle, kedilerin yüzde 70'i aşırı neşe ve hatta bazı halüsinojenik deneyimler yaşar!

Tırnakları ısırmak

İnsanlar genellikle endişe veya alışkanlık nedeniyle tırnaklarını ısırır ve kediler de aynı nedenlerle bunu yapma eğilimindedir. Bütün gün gergin olabilir veya sadece sıkılmış olabilirler. Bazen bunu kendilerini tımar etmek için bile yaparlar. Ancak, bunu her zaman yapıyorlarsa, tavsiye için bir veterinere danışın.

İnsanın Göğsünde Uyumak

Bir kedinin üzerinizde uyuya kalması rahatlatıcıdır ve kedi de aynı şekilde hisseder. Vücudunuzun sıcaklığından hoşlanırlar ve burası evin en rahat yeri olabilir. Kediler ayrıca bir güvenlik duygusu kazanır ve kalbin ve nefesin ritmik hareketlerinin tadını çıkarır.

Mini Kanepeler

Kediler de tıpkı insanlar gibi şımartılmaktan hoşlanır. Bu nedenle, kediniz için bir mini kanepe satın alırsanız, onun üzerinde her zaman uzanmasına hazırlıklı olun. Bununla birlikte, bazı kediler hala normal kanepeyi kullanır, bu yüzden onları orada da bulursanız şaşırmayın.

Tutulma

Köpekler bir şeyleri çiğnemeyi sever, ancak kediler özellikle sallandıklarında onları pençelemeyi sever. Eşofmanınızdan gevşek bir kravatınız olduğunda bununla karşılaşmış olabilirsiniz. Bununla birlikte, bazı kediler pençelerini tutarken tutulmamayı tercih ederler, bu nedenle evcil hayvanınızın tercihlerinin farkında olun.

Saray

Kediler genellikle nerede oturduklarını umursamazlar. Bu nedenle, gitmeleri için belirli yerleriniz olabilir (kedi tırmalama direkleri ve oyun evleri) ve hala kutularla oynuyorlar. Ayrıca yüksek olan her şeyi severler, bu yüzden kedi arkadaşınızı bulamıyorsanız, yukarıya bakın!

Özçekim zamanı

Bir kedi sahibi, kedi dostu için bir vaha yaparak orayı bir çardak alanına çevirdi. Kediler şımartılmayı sever ama bazıları fotoğraflanmayı sevmez. Filmde/dijitalde onların ruhunu yakalamakta sorun yaşıyorsanız, flaşı ve çıkardığı gürültüyü kapatmayı düşünün.

Onların evi

Çoğu kedi, yaşadığı yerin tamamen kendileri için olduğunu ve herhangi bir insanın sadece misafir olduğunu düşünür. Şımarık veya değersiz olduklarını düşünebilirsiniz, ancak oyuncakları her yere saçılmışsa ve yayılmışsa, memnun ve tatmin olmuşlardır, size sevgilerini gösterirler.

Kediyi Arkadan Tutmak

Bu resmin afişi dünyanın en sevilen insanı olabilir. Kediler nadiren, özellikle de bu şekilde popolarından tutulmak isterler. Dolayısıyla bu kedinin yaşadığı yerin çok sevildiğini ve güvenilir olduğunu gösterir!

Ekran Zamanı

İnsanlarda yaptığınız gibi kediler için ekran süresini sınırlamanız gerekmeyebilir, ancak kediler ekrandaki hareketli nesneler tarafından büyülenir. Hatta sizi hatırlattığı için çok sık ziyaret ederseniz, belirli bir şovu veya web sitesini beklemeye gelebilirler.

Kızgın Duruş

Kediler, kızgın olmadıklarında bile kızgın görünebilirler. Onların ruh hallerini söylemek genellikle zordur, ancak pratik yaparak bu konuda daha iyi olursunuz. Yavaş gitmek ve nasıl tepki verdiklerini görmek için onları nazikçe okşamaya çalışmak en iyisidir. Yine de, tısladıklarında uzaklaşın!

Her Yerde Yalan Sendromu

Kedilerin yüksekliğe aldırış etmediğini ve buzdolabının tepesine çıkabileceğini biliyorsun. Ancak, oyuncak hamak gibi tavandan sarkan şeylere sahip olma eğiliminiz varsa, kesinlikle oraya tırmanıp keşfedeceklerdir. Paniğe kapılmayın ve astığınız her şeyin güvenli olduğundan emin olun!

Gündem Haberleri