Meteoroloji Kuvvetli Sağanak ve Sel Felaketi İçin Tarih Verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklama ile pek çok bölgede kuvvetli yağmur alarmı verdi. İstanbul, Rize, Trabzon, Artvin gibi şehirlerde yağmur riski bulunuyor. Hava durumundaki son bilgiler açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden vatandaşlara kritik uyarı geldi. Yapılan açıklamada sel felaketlerinin son zamanda arttığı bilgisi verildi. Hava durumu sonuçlarında yaşanan gelişmelere ilişkin belirli bölgelerde hava bilgisi paylaşıldı. Vatandaşların şart olmadıkça dışarı çıkmaması gerektiği ifade ediliyor. Peki hava durumundaki son dakika gelişmeleri nelerdir? Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hava değişikliğine ilişkin bilgi verildi. İstanbul için de yağmur alarmının verildiğine dikkat çekildi. İstanbul'daki yağmur ve sağanak riskine karşı önlem alınması gerekiyor.

İstanbul'a Yağmur Geliyor!

Meteoroloji'den gelen açıklama doğrultusunda Marmara Bölgesi ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağmurun artacağı öğrenildi. İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaşın birkaç gün için hava durumuna dikkat etmesi vurgulanıyor. Önümüzdeki günler öğle saatlerinden itibaren etkisini gösterecek yağışlar, önce Marmara Bölgesi'nden başlayacak. Daha sonra Doğu Karadeniz Bölgesi'ne kadar etkisini gösterecek. Özellikle de Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin için önemli uyarılar yapıldı. Rize'de yaşanan sel felaketinin bir süre daha devam edebileceği belirtildi. Ölümlere ve kayıplara neden olan sel olayında vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar sürüyor. Marmara Bölgesi tarafları, özellikle de Sakarya ve Düzce iç kesimleri için yoğun tehdit altında olduğu belirtilmekte.

Meteoroloji'den Sel Uyarısı Yapıldı!

Meteoroloji'nin sel uyarısı yapması sonucu mevcut bölgelerde sağanak yağışların daha da kuvvetli olacağı belirlendi. Ayrıca bu yağışlarla sıcaklıklarda gözle görülür bir azalma olması bekleniyor. Son zamanlarda yaz yağmurlarının düzeyini iyice artırarak sel ve kuvvetli yağışa vardığı görülmekte. Sıcaklıklar ise Doğu Karadeniz ve Marmara Bölgesi için ortalama 3-4 derece düşebilir.

Rüzgarın Sertliği Artacak

Son günlerde artan rüzgarlar, şiddetini iyice yükseltecek. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için rüzgar uyarısında bulunuldu. Özellikle de Akdeniz kıyılarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Fakat Güneydoğu Anadolu'da rüzgar sıklığının daha az olması muhtemel. Batı taraflarından esecek rüzgarın zaman zaman şiddetli olabileceği ancak orta şiddeti geçmeyeceği tahmin ediliyor.

Genel Hava Durumu

Genel hava durumuna bakıldığında İstanbul 31°C olacak ve öğle saatleriyle beraber sağanak yağmur beklenecek. İlerleyen saatlerde derecenin düşmesi bekleniyor. Ankara 36°C ve yağmur riski daha olacak. İzmir'de ise 35°C güneşli ve az bulutlu bir hava tahmin edilmekte. Antalya 33°C olmasının yanı sıra sıcaklık ve nem bakımından daha yüksek olması bekleniyor. Bu bölgede yer yer sert rüzgarlar esebilir. Trabzon için ise sert ve kuvvetli sağanak yağış riski oldukça yüksek gözüküyor. Bu nedenle 30°C sıcaklığa sahip olacak Trabzon'da dikkatli olunması kesinlikle tavsiye ediliyor.

Gündem Haberleri