Kurumuş Cildinizi Canlandıracak 7 Yüz Maskesi

Kurumuş Cildinizi Canlandırmanın En Kolay Yolu: Evde Yapabileceğiniz 7 Yüz Maskesi

Evde yüz maskesi yapmak birçok kişinin gözüne zor gibi görünebilir. Ancak doğru malzemeler ve doğru karışım oranlarının ne kadar olduğunu bilirseniz işiniz çok kolay olacaktır. Genellikle kış aylarında ve yaşanan hava değişim süreçlerinde cildimiz kurur ve çatlar.

Bazen kullandığımız nemlendiriciler bile cilt bakımı açısından yetersiz kalabiliyor. Durum böyle olunca da çareyi cilt maskelerinde arıyoruz ancak bazı maskeler çok pahalı! Hem maliyeti uygun hem de daha doğal maskeleri evde kendiniz yapmak ister misiniz?

Cildinizi sıkılaştıracak, nemlendirecek, gözeneklerinizi temizleyecek ve sizi olduğunuzdan daha genç gösterecek birbirinden farklı 7 maske tarifini sizler için paylaştık. Cildinizin ne durumda olduğunu göz önünde bulundurarak hangi maske size uygunsa onu uygulayınız. Sonuçlar karşısında gözlerinize inanamayacaksınız.

1.Yoğurt-Bal-Yulaf Ezmesi Maskesi

Yoğurt-Bal-Yulaf ezmesi maskesi ile cildinize ışıltı katıp aynı zamanda da nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu maske birçok insan tarafından denenmiş ve test edilmiştir. Yoğurt doğal bir nemlendiricidir ve temizleyici özelliğe sahiptir. Ciltteki ölü hücreleri nazikçe uzaklaştırır.

Bal da aynı şekilde doğal bir nemlendiricidir. Nemi cilt yüzeyinde muhafaza etme yeteneğine sahiptir. Kuru ya da tarih olmuş cildi rahatlatmak için en ideal çözüm yulaftır. Yulaf hassas ciltler için uygundur, temizleyici ve peeling özelliğine sahiptir.

Bu maskeyi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

  • 1 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 çorba kaşığı kadar yulaf ezmesi
  • 1 çorba kaşığı kadar bal,

Yulafı, blenderda toz olana kadar çekin. Ardından yoğurtla balı üzerine ekleyin. Hafif macunumsu bir kıvam elde etmeye çalışın. Daha sonra yüzünüze uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyip yıkayın. İşte bu kadar kolay! 20 dakikada ölü deriden kurtul ve ışıldayan cilde sahip ol.

2.Kahve Maskesi

Cildi gençleştirmenin en kolay yollarından bir tanesi kahve maskesi yapmaktır. Ciltteki şişkinliği azaltır ve cildi derinlemesine nemlendirir. Bu maskesinin en güzel avantajı, bütün cilt tiplerine uygun olmasıdır. Cildinizin neye ihtiyacı varsa buna karar verip maskeye ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz.

Kuru bir cilde sahip olan kişiler maskesine bal ve süt eklerse daha faydalı olacaktır. İsteğe bağlı olarak maskeye kakao da ekleyebilirsiniz, çünkü kakaonun içeriğinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde cildinizin onarılmasına yardımcı olacaktır. İhtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı kadar bal
  • 1 tatlı kaşığı kadar kakao,
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • Biraz süt

Bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 20 dakika kadar bekletip ılık su ile yıkayın.

3. Avokado Maskesi

Avokado cildi besler ve içerisinde cildi nemlendiren ve besleyen sağlıklı yağlar vardır. Avokado maskesi yapmak için gerekli olan malzemeler;

  • 1 avokadonun yarısı,
  • 1 çorba kaşığı bal,
  • 1 çorba kaşığı yoğurt.

Bir kabın içerisinde avokadoyu çatal yardımı ile ezin ve içerisine bal ile yoğurdu ekleyin. 20 dakika yüzünüzde bekletin ve yıkayın. Ardından biraz nemlendirici sürün. Artık yumuşacık ve pürüzsüz bir cilde sahipsiniz.

4.Muzlu, Yoğurtlu Maske

Cildin ihtiyacı duyduğu birçok vitamin ve mineraller deposu olan muz ile mucizevî bir maske yapmaya hazır mısınız? Bu derinlemesine nemlendiren ve besleyen maske cilt dokusunu yaşlanmaya karşı korur ve güçlendirir.

Cildinizin ışıltısını ortaya çıkarmak için bu maskeyi denemelisiniz! Malzemeler;

  • 1 tane orta boy muzun yarısı
  • 1 çorba kaşığı bal,
  • 1 çorba kaşığı yoğurt.

Muzu bir kabın içerisine alın ve çatalla iyice ezin. Ardından içerisine bal ve yoğurdu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

5. Yumurtalı, Ballı Maske

Evde yüz maskesi yapmak isteyenler için en faydalı ürünlerden biri yumurtadır. Yumurta akı yüzünüzdeki gözenekleri temizler ve cildinizin sıkılaşmasına yardım eder. Yumurtanın sarısıyla da yüzünüzü derinlemesine nemlendirebilirsiniz.

Soluk bir cilde sahip olabilirsiniz bu maske cildinizi canlandırmak için size oldukça fayda sağlayacaktır. Gerekli olan malzemeler şunlardır;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı bal.

Yumurtayı kırın ve akı ile sarısını ayırın. Yumurtanın akı ile balı iyice karıştırın. Maskeyi cildinize uygulayın. 20 dakika kadar bekleyin ve ılık su ile yıkayın!

6. Ballı, Sütlü Maske

Özellikle soğuk havalarda işinize yarayacak nemlendirici bir maske tarifimiz daha var. Nem deposu olan maskeyi yaparken süt tozu ya da süt kullanabilirsiniz. Maskeyi kolay bir şekilde uygulanmak istiyorsanız süt tozu kullanmanız daha uygun olacaktır.

Malzemeler;

  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı süt tozu

Burada dikkat etmeniz gereken bir püf nokta var: süt tozu kullanacaksanız biraz su ekleyiniz. Maskeniz macunumsu bir kıvam almalı. Daha sonra içerisine balı ekleyin ve güzelce karıştırın. Yüzünüzde 20 dakika bekletin ve yıkayın.

7. Zeytinyağlı Maske

Zeytinyağının faydalarını bilmeyen yoktur. Hem cilde hem de saça birçok faydası vardır. Zengin içeriği sayesinde lekeli ve kuru ciltler için harka bir yağdır. Zeytinyağı, cilde derinlemesine nüfuz eder cildi içeriden nemlendirir. Ayrıca tam bir yaşlanma karşıtıdır.

Bal da antioksidan bakımından zengin ve vücuda çok faydalı olduğu için zeytinyağı ile birleştirildiğinde, ciltte mucizeler yaratabilen bir yüz maskesi yapmış olacaksınız. Malzemeler;

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı bal.

Bu iki malzemeyi karıştırın, cildinize uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Daha sonra Ilık suyla yıkayın! Şimdi aynaya bakıp mucizeye şahit olabilirsiniz.

Sağlık Haberleri