Netflix'ten 'tutmayan içerikler' için yeni uygulama! Yayına girmeden önce izlenebilecek

Netflix'ten 'tutmayan içerikler' için yeni uygulama! Yayına girmeden önce izlenebilecek

Netflix, abone kaybetmemek için "erken erişim programı" önlemleri almaya karar verdi. Bu kararın özellikle tutmayan içerikler için uygulanması bekleniyor

Dünyanın en popüler dijital platformlarından biri olan Netflix son dönemde zor günlerden geçiyor. Hızla abone kaybeden Netflix peş peşe bazı özellikleri devreye alacak. Netflix abonelik ücreti ucuzlayacak mı ucuzlamayacak mı bilinmez ama beklenmedik bir yenilikle Netflix adından söz ettireceğe benziyor.

2020 yılında Netflix büyük bir büyüme kaydetmişti. Pandemi başlangıcında Netflix abone sayısı patlama yapmıştı. Hayat normale dönerken Netflix abone kaybetmeye başladı. Netflix bu durum tersine çevirmek için flaş bir karara imza attı.

Binlerce abonesini kaybeden Netflix bu kan kaybını durdurmak için peş peşe bazı önlemleri devreye almaya başladı. Netflix tarafından alınan son kararın ayrıntıları bir hayli ilginç oldu. Netflix yönetimi özellikle tutmayan içeriklerle ilgili yeni bir uygulama başlatıyor. Söz konusu özellikle ilgili hangi yeniliklerin de Netflix platformunda yer alacağı belli oldu.

WebTekno'nun The Verge'den aktardığı habere göre, Netflix, herhangi bir yapımı platformda yayınlamadan önce bu yapımın bazı abonelerle ön gösterim şeklinde testlerini yapmaya başladı. Platform, şu anda sadece ABD’de yürürlükte olduğu belirtilen bu önlem kapsamında dizi ve filmlerini az sayıdaki abonelerine gösteriyor.

İçeriklerin yayınlanmasından yaklaşık 6 ay önce yapılan bu gösterimlere katılan aboneler de içeriği tamamen izledikten sonra içerik hakkında düşüncelerini yansıttığı bir anket dolduruyor. Bu anketin doldurulmasının ardından şirket, verilen geri dönüşlere göre içerik üzerinde düzenlemeler yapabiliyor ya da doğrudan içeriğin yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda son kararı verebiliyor.

Sınırlı sayıda aboneyle test edilmeye başlanan yeni erken erişim programına katılmak isteyenlere Netflix tarafından bir gizlilik sözleşmesi imzalatılacağı belirtildi. Kabul eden aboneler, içerikleri herkese açık bir mecrada paylaşamayacak.

MAYIS 2021'DEN BERİ UYGULANIYOR


Netflix, söz konusu programın varlığını, Variety’nin haberinin ardından doğruladı. Şirket, programın Mayıs 2021’den bu yana yürürlükte olduğunu açıkladı.