TRT bandrol ücretleri zamlanırken yurt dışında yeni dizisinin çekimleri başladı

TRT bandrol ücretleri zamlanırken yurt dışında yeni dizisinin çekimleri başladı

Dün gün boyu sosyal medyada TRT bandrol ücretlerine gelen zam konuşuldu! Zam kararına tepki yağarken kurun çok yüksek olduğu bir dönemde TRT1, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Balkan Ninnisi dizisi ismiyle bir dizinin çekimlerine başladı.

TRT bandrol ücretlerine gelen zam tepkiye yol açtı! Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı söz konusu zamma isyan etti. TRT1 ekranlarında yayınlanan yüksek bütçeli diziler ise yoluna tüm hızıyla devam ediyor. Muhalefet TRT'nin bu denli ağır bir yük oluşturmasına tepki gösteriyor.

Habertürk'ün haberine göre; TRT bandrol ücreti oranı cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8'den yüzde 14'e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2'den yüzde 4'e çıkartıldı.. Bu zam kararı sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı!

YURT DIŞINDA DA YENİ DİZİ İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Bandrol ücretlerine gelen zam tepkiye yol açarken TRT1 dizileri de tartışma konusu olmaya devam ediyor. Yurt içinde kanalın yayınladığı yüksek bütçeli diziler büyük tartışma konusu olurken Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te de Balkan Ninnisi ismiyle bir dizinin çekimlerine başlandı. Dizinin yakında TRT1 ekranlarında yayınlanması bekleniyor.

Dizinin yapımcısı da tanıdık bir isim. Uğur Uzunok. Bu isim Payitaht Abdülhamid dizisinin senaristi. Şimdi ise Balkan Ninnisi ismiyle TRT1 ekranlarında yeni bir diziyi yayına verecek. Bu kez Balkan Ninnisi dizisinde sadece senarist değil aynı zamanda da yapımcı.

Dizi için ne kadar bütçe harcandı veya fon mu bulundu bilinmiyor. Ancak bilinen bir gerçek varsa kurun böylesine yüksek olduğu bir dönemde hele hele birde bandrol ücretlerine zam gelmişken yurt dışında dizi çekimlerine başlanması başka bir tartışmayı da başlatmış oldu.