Yargı dizisinin Yekta'sı Uğur Polat itiraflarıyla şaşırttı! Umudum kalmadı

Yargı dizisinin Yekta'sı Uğur Polat itiraflarıyla şaşırttı! Umudum kalmadı

Kanal D ekranlarında yayınlanan Yargı dizisinde Yekta karakterine hayat veren Uğur Polat itiraflarıyla adeta şaşkına çevirdi.

Uğur Polat son dönemde en dikkat çeken oyunculardan biri. Şimdiye dek sayısız dizi ve film projesinde yer alan Uğur Polat oynadığı dizilerde oyunculuğun hakkını gerçekten iyi veriyor.

Başarısıyla kendine hayran bırakan Uğur Polat güçlü performansı olan oyunculardan biri.

Kanal D ekranlarında yayınlanan Yargı dizisinde Yekta karakterine hayat veren Uğur Polat bu dizide oldukça kötü ve kafadan çatlak bir avukatı canlandırıyor.

Tüm kirli işlerin odağında yer alan Yekta dizide hiç sevilmeyen bir isim. Yekta dizide böyle olsa da bu karaktere hayat veren Uğur Polat öyle biri değil. Aksine daha uysal aynı zamanda da toplum meseleleriyle fazlasıyla ilgilenen bir isim. Uğur Polat'ın son röportajında yaptığı itiraflar da nasıl duyarlı birisi olduğunu zaten gösteriyor.

Cumhuriyet gazetesinden Emrah Kolukısa'ya konuşan Polat, "Hem 12 Eylül öncesini yaşamış hem de 70‘li yıllardan beri oyunculukla haşır neşir biri olarak, nasıl buluyorsunuz bugün Türkiye‘nin geldiği yeri?" sorusuna, "Yani ben öyle pembe bulutlar falan çizmiyorum geleceğimizle ilgili. Gerçekçi bakıyorum, hiç umudum yok benim. Önümüzdeki seçimlerde falan da bir şeylerin değişeceğine pek inanmıyorum maalesef. Umutsuzum." yanıtını verdi.

Sevilen dizilerden “Yargı”da da önemli bir rol üstleniyorsunuz. Dizinin sevilmesinde sanki insanların yargıyla, adaletle, bu sistemle olan dertlerinin de etkisi var, değil mi?


Kesinlikle... Varmış yani. Tabii ki bu bir kurgu, birebir gerçeklik değil, belgesel çekmiyoruz ama “Yargı”dan sonra benzer temaları işleyen, hukuk, adalet, yargıyla ilgili bir sürü başka dizi de başladı. Tabii “Yargı” uyarlamam biz dizi değil diğerleri gibi, Sema Ergenekon’un tamamen yazdığı, özgün bir iş, onun da çok etkisi var.

Ankara sizin hayatınızda önemli yer tutuyor tabii değil mi?


Çok önemli. Ben 12 Eylül’den sonra taşındım İstanbul’a. İlkokul, ortaokul, lise hep Ankara’da geçti. Lisede zaten başladı bütün olgunlaşmak, dik duruş, dünya görüşü, saf seçme, tiyatroya ilgi... Sonra Ankara Sanat Tiyatrosu... AST’nin o yıllarda bir tiyatro okulu vardı, kursiyer olarak katılıyorduk. Orada işte Rutkay Bey’in yakın arkadaşları gelip ders veriyordu orada. O zaman işler de iyi gidiyordu AST’de... “Sakıncalı Piyade” zamanları, yani çok iyi para kazandığı dönemler. Bir sezon hemen hemen orada hem kursiyerlik yaptım ben hem teşrifatçılık yaptım hem yerleri sildim... Dekor boyadık, dekor taşıdık, işin mutfağından geldim. O yüzden Ankara benim için çok eğitici oldu. Yani ne kadar eğildiysem, büküldüysem Ankara sayesinde oldu.

Yargı dizisi Pazar akşamları ekrana geliyor. Dizinin kadrosunda Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu gibi isimler de var. Uğur Polat ise dizinin ilk bölümünden itibaren dizide yer alıyor. Ana karakterlerden biri olan Yekta karakterine hayat veren Uğur Polat'ın tüm bölümlerde olması bekleniyor. Kanal D ekranlarında pazar akşamları yayınlanan Yargı dizisi reytinglerin zirvesinden ise hiç bir şekilde düşmüyor.