Yugoslavya'nın dağılışı ve günümüzü anlatan iki sezonluk tarihi dizi geliyor

Yugoslavya'nın dağılışı ve günümüzü anlatan iki sezonluk tarihi dizi geliyor

Bir dönem dünyanın en güçlü devletlerinden biri olan Yugoslavya'nın dağılış süreci ve sonrasında yaşananları konu edinen tarihi bir dizi çekilecek. Dizinin çekimlerinin Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp ve Belgrad'da yapılması planlanıyor

Yeni bir dizi projesi için hazırlıklara başlandığı bildirildi. Senaryo aşamasının tamamlanmak üzere olduğu yeni dizi tarihi bir öneme sahip olacak. Dünya tarihinin en güçlü devletlerinden biri olan Yugoslavya'nın dağılışı ve sonrasında yaşananların konu edineceği diziyle ilgili hazırlıklar başlıyor.

Üsküp Haber'den Sadık Şimşek tarafından paylaşılan haberde yeni diziyle ilgili detaylara da yer verildi:

TRT1 ekranlarında yayınlanan Balkan Ninnisi dizisinin çekimlerine başlandı. Yakında ise Üsküp ve Belgrad'da çekilecek yeni bir dizi için hazırlıklar başlıyor. Dizinin dijital bir platformda yayımlanacağı öğrenildi. Kadrosunda dünyanın önde gelen yıldızları da yer alacak. Ayrıca Türk oyunculardan da bazı önemli isimlerin kadroda yer alacağı öğrenildi. Yönetmen ve senarist kadrosunda da Türk ve Sırp isimler bulunuyor.

1992 yılı içerisinde dağılma sürecine giren Yugoslavya tarihi öneme sahip bir devletti. Yugoslavya'nın dağılmasının ardından çok sayıda kişi ülkenin eski topraklarından göç etmek zorunda kalmıştı. Büyük acılara tanıklık edenlerin yaşamış olduğu dram üzerine çok sayıda belgesel yapılmıştı. Ancak dünyada ses getirecek bir proje için ilk kez böylesine bir adım atılıyor. Dönem dizisi olacak söz konusu dizinin 2 sezon yayınlanması planlanıyor. İlk sezonda dağılış yılları anlatılacakken ikinci sezonda ise günümüz anlatılacak.

Çekimler için devasa bir plato kurulacak. Ayrıca tarihi öneme sahip bazı binalarda da çekimler yapılması planlanıyor. Çekimlerin büyük bir bölümünün Üsküp ve Belgrad'ın yanı sıra Saraybosna'da yapılması planlanıyor.

SADIK ŞİMŞEK - ÜSKÜP HABER - İnstagram: https://instagram.com/gidilesinet