1000'er Liralar hesaplara yatırıldı. Hemen Kontrol Edin!

1000'er Liralar hesaplara yatırıldı. Hemen Kontrol Edin!

Devlet tarafından verilen pandemi yardımları devam ediyor, TC kimlik numarası son rakamına göre hesaba para yatmış olabilir.. Hesaplarınızı Kontrol edin...

Ülkemizde devlet yardımları salgının ilk günlerinden bu yana devam etmektedir. Üstelik yardımlar sadece maddi yardımla sınırlı da kalmamıştır. Yine de son maddi yardım sayesinde pek çok vatandaşın yüzü gülmüştür. Siz de bu tür yardımlara başvuranlardansanız hesaplarınızı kontrol etmenizi öneriyoruz. Çünkü yardımların yeni fazı vatandaş hesaplarına gönderilmeye başlandı.

Devlet Pandemi Yardımları

Devlet pandemi yardımları kapsamına sadece maddi konuları dahil etmemektedir. Çünkü bu süreçte vatandaşların büyük bir bölümü sağlık sıkıntıları da yaşamaktadır. Evlerdeki çalışan oranlarının düşmesi de aynı nedenden ileri gelmektedir. siz de ihtiyaç sahibi iseniz gerek devletten gerek özel vakıflardan;

  • Gıda,
  • Market alışverişi,
  • Yakacak,
  • Elektrik,
  • Kira gibi başlıklarda yardım temin edebilirsiniz.

Yardımlar sadece büyükşehirler ile de kısıtlanmamıştır. Ülkemizin her yerine maddi olsun erzak olsun yardım ulaştırmaları sağlanmaktadır. Bu alanda genellikle başvuru esasına göre hareket edilmektedir.

Covid-19 Maddi Yardımları

Ülkemizde Covid-19 kapsamında 1000 TL para yardımı yapılmaktadır. Böylelikle vatandaşların nakit ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Salgın yüzünden;

  • Belli kurum ve kuruluşların kapatılması,
  • Çalışma saatlerinde düzenlemelerin oluşturulması,
  • Vardiyaların güncellenmesi çalışan sayısında da azalma yaşatmıştır.

Meydana gelen bu azalma çerçevesinde piyasalarda bir durgunluk söz konusu olmuştur. Milyonlarca vatandaş için gerçekleştirilen 1000 TL’lik yardım sayesinde durgunluğun üstesinden gelinmek de hedeflenmektedir. Bu konuda kamu bankalarından da destek alındığı bir gerçektir. Pek çok kamu bankası sosyal yardımlaşma çerçevesinde faiz oranlarını minimumlara çekmiştir. Böylelikle vatandaşlar acil nakit ihtiyaçlarında kredi temin etme yoluna da gidebilmektedir.

1100 TL Yardımı Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Ülkemizde;

  • Maaş ödemelerinde,
  • Prim ve ikramiye yatırma işlemlerinde belli bir sistem uygulanmaktadır.

Açıklanacak olan sistem sayesinde hangi vatandaş ne zaman ödeme alacaklarını net bir şekilde bilmiş olmaktadır. 1000 TL ne zaman yatacak konusu da ortak bir sistem üzerinden belirtilmiştir. Zira para yatırma işlemlerinde vatandaşların kimlik numaralarının son hanelerine göre belirleme yapılmaktadır. Belirleme farklı ödemelerde kullanılan bir sistemden istifade edildiğinden zorluk yaşatmadan sonuç vermektedir. Gerçekleştirilen açıklamalara göre kimlik numaralarının son hanesi;

  • 0 olanların ödemeleri pazartesi,
  • 2 olanlar salı,
  • 4 olanlar çarşamba,
  • 6 olanlar perşembe,
  • 8 olanlar ise cuma gününde ödemelerini hesaplarında göreceklerdir.

Verilen rakamların haricinde biten kimlik numaraları da bulunmaktadır. Bu grupta yer alan vatandaşların 1000 TL’lik yardımları ise cumartesi ve pazar günlerinden birinde gerçekleştirilecektir.

Devlet Para Yardımlarını Yenileyecek Mi?

Vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan bir diğeri de yardımların ne kadar süre devam edeceği yönündedir. Şimdiye kadar iki faz maddi yardım uygulaması tamamlanmıştır. 3.faz ise ödemelerine devam eden bir süreci içermektedir. Yukarıdaki açıklamalar da 3.faz ödemeleri için yapılmıştır.

Resmî kurumlardan maddi sosyal yardımları konusunda net veriler henüz temin edilmemiştir. Ancak 4.faz için içerik değişimine gidildiği yönünde haberler kulaklara gelmektedir. Değişimler ise olumsuz nitelikte değildir. Sadece yardım alacak olan kişi sayısı maksimize edilmeye çalışılmaktadır. Buradan da anlaşıldığı üzere devlet 4.faz yardımlarını da yapacaktır. Maddi olarak ihtiyaç sahiplerine destek olan yardımların salgın bitene kadar devam etmesi beklenmektedir.