"Trafik sigortası prim üretimi yüzde 101, kasko sigortası prim üretimi yüzde 89 arttı"

"Trafik sigortası prim üretimi yüzde 101, kasko sigortası prim üretimi yüzde 89 arttı"

Taşıt pazarı genel satışlarındaki büyüme, hayatdışı poliçe üretimine de yansıdı.

İSTANBUL, (DHA) - Taşıt pazarı genel satışlarındaki büyüme, hayatdışı poliçe üretimine de yansıdı. Trafik sigortası poliçe üretimi yüzde 101 artarken kasko sigortası poliçe üretimi yüzde 89 arttı. Sigorta sektörü hayatdışı poliçe üretimi yüzde 110 büyürken sigortaladım.com yüzde 175'lik büyüme rakamı yakaladı.

Türkiye otomotiv pazarı, pandemi sonrası yaşanan tedarik sorunlarının geride kalmasıyla 2023 yılını satış rekoruyla geride bıraktı. Veriler, otomotivin yanı sıra motosiklet pazarının da rekor seviyede satışa ulaştığını gösteriyor. Türkiye'de 2023 yılında bir önceki yıla göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 artarak 2 milyon 290 bin 280 adet olurken trafiğe kayıtlı araç sayısı 2023 Aralık sonu itibarıyla 28 milyon 740 bin 492 adede ulaştı. Otomotiv Distribitörleri ve Mobilite Derneği (OMDM) verilerine göre Türkiye'de 2023 yılında otomobil ve hafif ticari araç satışları 2022'ye kıyasla yüzde 57,4 artarak 1 milyon 232 bin 635 adet olarak kaydedildi. Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) raporuna göre ise 2023 yılında trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 130,4 oranında artarak 957 bin 282 adede ulaştı.

2023 yılında taşıt pazarında yaşanan pozitif hava hayatdışı sigorta branşlarına da yansıdı. Branş bazında prim üretimlerine bakıldığında trafik sigortası pazarı nominal olarak yüzde 101 büyürken kasko sigortasındeki büyüme yüzde 89 olarak gerçekleşti. Trafik Sigortası prim üretimi analizine bakıldığında otomobilde 2022 yılına göre yüzde 107'lik, kamyonette yüzde 105'lik ve motosiklette de yüzde 174'lük artış gözleniyor. Kasko Sigortası prim üretimindeyse 2022 yılına göre otomobilde yüzde 76, kamyonette yüzde 74 ve motosiklette de yüzde 126 artış söz konusu.

Hayatdışı sigorta sektörü prim üretimi geçen yıla göre yüzde 110 büyürken sigortaladım.com ise toplam prim üretimini yüzde 175 artırdı. Hayatdışı sigorta sektörü poliçe adet rakamlarına bakıldığında sektör geneli yüzde 14 oranında büyürken sigortaladım.com toplam poliçe adedinde yüzde 36'lik büyüme elde etti.

KIZILTEPE: TAŞIT PAZARINDAKİ OLUMLU SEYİR SİGORTA SEKTÖRÜNE DE OLUMLU YANSIDI

Taşıt pazarında genel satışların büyümesinin hayatdışı poliçe üretimine de yansıdığını belirten sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, "Sektör olarak oldukçe verimli bir yılı geride bıraktık. Taşıt pazarı geneli ve özellikle motosiklet endüstrisindeki yüksek satışlar, prim üretimi anlamında sigorta sektörünü de büyüttü. Sigorta sektörü Trafik Sigortası poliçe adedine baktığımızda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 7'lik bir artışın gerçekleştiğini görüyoruz. Buna karşın sigortaladım.com olarak ürettiğimiz Trafik Sigortası poliçe adedi yüzde 26 ile sektör genelinden oldukça yüksek bir değere ulaştı. Kasko Sigortası poliçe adedinde de iyi bir sonuç elde eden markamız, sektörün yüzde 21'lik artışına karşılık yüzde 47'lik bir büyüme yakaladı. Müşterilerimize sigorta ürünlerini karşılaştırmalı olarak sunan platformumuz, sektöründeki başarılı yükselişini sürdürüyor. Müşterilerimiz için hazırladığımız özel fırsatlar ve katma değerli hizmetler, tercih edilmemizde büyük fark yaratıyor. 2022 yılında elde ettiğimiz bu başarı için önce müşterilerimize, devamında da emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı