6 ay ödemesiz ve uzun vadeli kredi fırsatı!

6 ay ödemesiz ve uzun vadeli kredi fırsatı!

Pandemi sürecinin olumsuz maddi etkilerini en aza indirmek için yeni kampanya sürüldü. Birçok kişi nakit akışını sağlayamadığı için bu süreçte zorluk çekmektedir. Salgından etkilenenler için nakit akışı sağlayacak kredi kampanyası geldi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken pandemi süreci ile ilgili esnaf ve sanatkara yeni kredi duyurusunda bulundu. Esnaf ve sanatkarın işlerini yeniden düzenlemek canlandırmak için uzun vadeli kredi fırsatı tanındığını açıkladı. Faizsiz ve 6 ay ödemesiz olarak kredi sunulurken krediye talep oldukça büyüktür. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken kredi kapsamında yazılı bir açıklamada bulundu. Özellikle esnaf ve sanatkarı ekonomiye yeniden kazandırmak ve ekonomideki çarkların dönmesini sağlamak için esnaf ve sanatkara destek kredisi verileceğini açıkladı. Salgından en çok etkilenen gruplar arasında esnaf ve sanatkarların yer aldığını ve bunların çok borcu olduğunu ve borçlarını ödeyemedikleri bu kapsamda faizsiz 6 ay geri ödemesiz uzun vadeli kredi verileceğini açıkladı.

Palandöken esnafa yönelik yapılan kredi paketi kapsamında 13 yıl önce de aynı kredinin sunulduğunu açıklarken özellikle faaliyetleri tamamen durma noktasına gelen ve faaliyetleri tamamen duran esnaf için sıfır faizli krediden yararlanmanın önünü açtı. Kısıtlamalar kapsamında kahvehane, çay ocağı, kantinci, kıraathane, kırtasiyeci gibi birçok esnafın nakit sıkıntısı yaşadığını bu sıkıntılı dönemde esnafa yapılandırma fırsatı sunulmasına rağmen birikmiş borçları için de tekrardan nakit sunulmak için kredi verileceğini belirtti. Bu durum esnafın birikmiş olan borçlarını ödemesinde birer kolaylık sağlayacaktır. Esnafa sağlanan her desteğin ekonomik çarkları tekrardan döndüreceğini ve piyasayı olumlu etkileyeceğini de belirtti.

Bu süreçte sadece esnaf ve sanatkara değil vatandaşlara da bankalar tarafından kredi verilmektedir.

Vakıfbank bankalardan farklı olarak 3 ay taksit erteleme fırsatı sunarken 36 ay vadeli ödeme fırsatı da sunmaktadır. Ayrıca Vakıfbank ödemelerine balon ödeme, azalan ödeme, aylık eşit taksitli ödeme, üç ayda bir ödeme fırsatıyla yüzde 1.55 faiz oranıyla sunmaktadır.

Finansbank'tan ihtiyaç kredisi ve borç kapama kredisi;

Finansbank borç kapama kredisi kapsamında avantajlı fırsatlar sunarken hızlı kredi imkanı ile 30 bin liraya kadar kredi vermektedir. Kredisini 36 ay vadeli sunarken kredinin aylık ödemesi 1115 liraya denk gelmektedir. Ayrıca Finansbank’ın uygulamış olduğu faiz oranı yüzde 1.36 olarak belirtilmiştir.

Şekerbank borç kapama kredisi ve ihtiyaç kredisi;

Şekerbank tarafından müşterilerine borç kapama kredisi sunulurken, 50.000 TL'ye kadar kredi sunuluyor. Ayrıca Şekerbank uygulamış olduğu kredi faiz oranı aylık olarak yüzde 2.09 olarak belirtilmiştir. 36 ay vadede 3 ay sonra ödemeli olarak 30 bin liraya kadar kredi vermektedir. Kredinin aylık ödemesi ise 1275 liraya tekabül etmektedir. Kredinin faiz oranı yüzde 2.09’ dur.