Ali Tezel, Asgari ücretlilere yapılacak ek zammı açıkladı

Ali Tezel, Asgari ücretlilere yapılacak ek zammı açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, asgari ücretteki zam beklentisine ilişkin Cumhuriyet TV'ye yaptığı açıklamada asgari ücretlilere yapılacak yeni zammı açıkladı.

Asgari ücrete ek zam geleceği haberi milyonlarca asgari ücretliyi heyecanlandırdı. Ayrıca hükümet kanadından yapılan açıklamalar da ekonomistler tarafından olumlu karşılandı. Çalışanların merak ettiği ek zamla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel Cumhuriyet TV’ye açıklamalarda bulundu.

Ali Tezel yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

"Şu anda yurttaşın ikinci bir zamma ihtiyacı var ama bu devletin kasasından çıkmıyor. Esnafın, iş yerinin kasasından çıkıyor. Yani başkasının kasasından para harcamak gibi bir şey.

Bu da istihdamı daraltır yani esnafın 5 çalışanı varsa esnaf bunun altından kalkamaz ve yarısını çıkarır" diyen Ali Tezel, piyasada hissedilen enflasyonun yüzde 70-80 civarında olduğunu belirterek, "Bu anlamda temmuz ayında Çalışma Bakanlığı asgari ücret tespit komisyonunu tekrar toplantıya çağırırsa burada karar tek bir kişinin ağzında olacaktır. Benim beklentim yüzde 25 civarında yeni bir zam"

Çalışmanın sonucuna bağlı olarak söz konusu zammın Temmuz ayında olabileceğine yönelik iddialar ise iktidara yakın gazetelerde yer aldı.