Bakan Bilgin'den Emekli maaşları için zam açıklaması

Bakan Bilgin'den Emekli maaşları için zam açıklaması

Gözler Temmuz zammına kilitlenmişken emeklileri sevindirecek bir zam müjdesi geldi.

Emeklilere Ocak 2022'de maaş zammı gelmişti. Temmuz ayında da bir zam daha yapılacağı öğrenildi. Emekliler Ocak zammını pek beğenmemişlerdi. Bu yüzden gözler Temmuz zammına kilitlenmiş durumda.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 ZAM GELMİŞTİ

Emekliler asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geldiği için emekli maaşlarına da yüzde 50 oranında bir zam talebinde bulunmuşlardı. Bu gerçek olmamıştı. Ancak bu beklentinin Temmuz zammında gerçekleşme ihtimali bulunuyor.

BAKANDAN ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maaş zammıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak'' açıklamasında bulundu.

Enflasyon oranında zam artışı yapılacak ve emekli maaşları yükselecek. Şimdilerde en düşük emekli maaşı 2500 İken bu maaşın 3000 ya da 3500 TL olabileceği konusunda büyük bir beklenti hakim.

EK ZAM MI GELECEK?

Öte yandan çok sayıda Sosyal güvenlik uzmanı Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklama sonrasında emeklilere ek zam yapılabileceği iddiasında bulundu. Enflasyona ek olarak bir de ek zam gelmesi durumunda emekli maaşlarının iyi bir oranda yükselebileceği konuşuluyor.