Domates, Patates, Patlıcan ve Soğan fiyatlarında yeni indirimler geliyor

Domates, Patates, Patlıcan ve Soğan fiyatlarında yeni indirimler geliyor

Son dönemde fiyatı artan domates, patates, patlıcan ve soğan fiyatlarında büyük indirim başlıyor. A101, Migros, BİM, Şok marketlerinde de indirimler olacak.

Son dönemde sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor. Özellikle domates, patlıcan, soğan, patates gibi sebzelerin fiyatı gerek pazar gerekse marketlerde çok pahalı.

TARTIŞMALARA BİLE KONU OLDU

Gazeteciler.com'daki habere göre,

Yazar Nedim Şener, Haber Global ekranlarında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunurken pahalılığa dikkat çekti. Pazara gittiğini söyleyen Nedim Şener, “25 liraya domates olur mu? Ben almadım. O fiyattan domates tüketmek benim bir yurttaş olarak içime sinmiyor." dedi.

İNDİRİMLER YOLDA

Her ne kadar Nedim Şener, domates fiyatlarına isyan etse de yakın bir zamanda tüm sebzelerin fiyatları ucuzlayacak.

MEVSİM SEBZELERİ MEVSİMİNDE UCUZ OLUYOR

Bilindiği gibi patlıcan, biber, domates gibi sebzeler genelde yaz aylarında çok daha ucuz oluyor. Yaz aylarında bir çok sebzenin fiyatında indirim olacak.

Tarlalardan çıkan ürünler gerek pazar gerekse market fiyatlarının ucuzlamasını sağlayacak.

UZMANLAR ZATEN ÖNERMİYOR

Öte yandan çok sayıda uzman yaz meyvelerinin kış aylarında tüketilmesini önermiyor. Hem sağlık açısından hem de maddi açıdan yaz sebzelerinin kış aylarında tüketilmesi doğru değil.

Kış sebzelerini kışın yaz sebzelerini de yazın tüketmek gerekiyor. Mevsiminde tüketilmeyen hiç bir sebze ucuz olmuyor. Bu da doğrudan pazarın ve marketin pahalanmasına yol açıyor.