Ekonomist Özgür Demirtaş'tan asgari ücret iddiası! Peş peşe sıraladı

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan asgari ücret iddiası! Peş peşe sıraladı

Ekonomist Özgür Demirtaş'a göre asgari ücrete yeni bir zam yolda. Üstelik bu konuyla ilgili tahminini de açıkladı

Ekonomist Özgür Demirtaş gündemi sarsacak iddialarda bulundu. Asgari ücrete yeni bir zam geleceği iddiası daha önce gündeme gelmiş ancak hükümet tarafından söz konusu iddialar yalanlanmıştı.

İddialara göre Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam geleceği öne sürülmüştü. Bu iddia gerçek çıkmamıştı.

Şimdi Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından peş peşe bazı açıklamalarda bulunarak asgari ücrette yeni bir zam olacağı iddiasında bulundu.

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Özgür Demirtaş söz konusu asgari ücret zammının enflasyona karşın yine de bir etkisi olmayacağını iddia etti.

İşte Özgür Demirtaş'ın sosyal medya hesabından peş peşe yazmış olduğu o mesajlar

1) Sayın Cumhurbaşkanı zamanı Aralık’dır demişken benim başka bir tahmin yapmam baştan yanılmama yol açabilir. Sonunda kendileri karar verecek. Yine de şu anda bilinmese bile ben Yaz, Sonbahar gibi yeni asgari ücret artışı olur diyorum! Olur ama bu enflasyonda yine işe yaramaz…

2) Her ne kadar gündemimizde Asgari ücret artışı yok dense de ben yaz ortası, sonbahar gibi asgari ücrete bir zam daha yapılacağını, ilk başta her zamanki gibi sevinileceğini ama Kış geldiğinde o zammın da eriyip gideceğini, alım gücünün daha da düşeceğini düşünüyorum…"

40520221916197074408.png

40520221916307070365.png

ASGARİ ÜCRET ŞUAN NE KADAR?

Ocak 2022 tarihinde yapılan zamla asgari ücret 4250 TL olarak belirlenmişti. Ancak bu zam artan enflasyonla birlikte çoktan erimişti.