Elektrik fiyatlarına yeni bir zam yolda

Elektrik fiyatlarına yeni bir zam yolda

Elektrik faturalarına peş peşe gelen zamlar tepkiye yol açarken yeni bir zammın daha yolda olduğu öne sürülüyor.

Vatandaşların büyük bir bölümü artan elektrik faturaları nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. Sadece sıradan vatandaşlar değil ünlü isimler bile elektrik faturalarının yüksek olmasına tepki gösteriyor. Yapılan indirimlere rağmen son dönemde peş peşe gelen zamlar fatura maliyetlerinin artmasına neden oldu.

Mesken faturalarındaki artış vatandaşa geçim sıkıntısı yaşatırken iş yerlerine uygulanan tarife ise esnafı zor duruma düşürdü. Çok sayıda esnaf ise artan fatura maliyetleri nedeniyle tepeden tırnağa çok sayıda ürünün fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldı.

Karar gazetesi yazarlarından İbrahim Kahveci'nin yeni yazısında yer alan iddialara göre elektrik faturalarına bir zam daha yolda..

İbrahim Kahveci yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Elektrik fiyatı sadece ve sadece 0,25 liraydı. Ya da şöyle izah edeyim: Elektriğe aslında son bir yılda yüzde 550 zam geldi. Geçen yıl Mart ayında toptan piyasada 0,25 lira olan elektrik vatandaşa vergi, fon, dağıtım, iletim, kayıp-kaçak vs maliyetler ve karlar eklenerek 0,71 liradan satılıyordu.

Ya şimdi? Toptan fiyat 1,65 lira ama vatandaşa satış fiyatı ortalaması 1,56 lira. Bu ne demek biliyor musunuz? Elektriğe normalde yüzde 100 üzerinde bir zam daha yapılması gerekiyor. Şimdilik fatura bütçeden karşılanıyor ama bu sürdürülemez. Bu fatura kapımıza gelecek.