Emekli ikramiyeleri değişiyor! 2022 bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Masadaki rakam

Emekli ikramiyeleri değişiyor! 2022 bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Masadaki rakam

Emekliler bayram dolayısıyla ikramiye alacaklar. Hali hazırda 1100 Türk Lirası olan bayram ikramiyesine kaç TL zam gelecek?

1 Nisan 2022'de Ramazan başlıyor. Ramazan bayramı nedeniyle milyonlarca emekli devlet tarafından sağlanan ikramiye ödemesinden yararlanacaklar.

Dul maaşı, emekli maaşı alan herkes bu ikramiyeden yararlanabilecek.

13 milyon üzeri emeklinin olduğu Türkiye'de emeklilere yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılıyor.

RAMAZAN BAYRAMI VE KURBAN BAYRAMI İÇİN ÖDENECEK İKRAMİYELER

Ramazan bayramında ödenecek ikramiyenin aynı tutarı Kurban bayramında da ödenecek. Bu yüzden yapılacak zam büyük önem taşıyor. Milyonlarca emekli yapılacak ikramiye zammıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

MASADAKİ RAKAM NE KADAR?

Mynet'in haberine göre; Emeklilere ödenecek olan ikramiye tutarına ilişkin bilgiler de gelmeye başladı. Geçtiğimiz yıl 100 lira zamlanarak 1100 lira olan emekli ikramiyesi için bu yıl masada 4 formül olduğu konuşuluyor. Bayram başına ikramiye 2 bin 126 liraya kadar çıkabilir.

EKONOMİSTLERİN DÜŞÜNDÜĞÜ RAKAM

Öte yandan çok sayıda ekonomist ise emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyesinin en fazla 1500 TL olabileceğine dikkat çekiyorlar.

2000 TL ve üzeri rakamların ise büyük bir sürpriz olacağına dikkat çekiliyor. Masadaki rakamlar 2000 TL üzerini işaret etse de emeklilere ödenecek olan rakamın 1500 TL olacağını düşünen ekonomistlerin sayısı çok fazla.

İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emeklilere ödenecek olan Bayram ikramiyesinin ilk bölümü Ramazan bayramı nedeniyle Nisan ayı içerisinde ödenecek. Nisan ayında emekli maaşı alacak olan milyonlarca kişinin ikramiye ödemesini de almaları bekleniyor.