Emeklilere peş peşe müjdeler! Maaş zammının ayrıntıları belli oldu

Emeklilere peş peşe müjdeler! Maaş zammının ayrıntıları belli oldu

Milyonlarca emekliye peş peşe müjdeler geldi. Maaş zammı ve ikramiye zammıyla ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı

Milyonlarca emekliye çifte müjde geldi. Emeklilerin alacağı maaş zammıyla ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı. Ocak ayında zam alan emeklilere Temmuz ayında da bir zam yapılacak. Enflasyon giderek artarken emeklilerin alacağı maaş zammında da artış yaşanacak. Enflasyon altında Ocak zammı erimişti. Bu yüzden Temmuz zammı büyük merak konusu.

Emekliler Ramazan bayramı yaklaşırken ikramiyelerine gelecek zammı da büyük merak ediyor. İkramiye ve maaş zammı alacak emekliler hükümetten çifte müjde almış olacaklar. Zamla ilgili gelişmeler Yeni Asır gazetesi tarafından haberleştirildi. Emeklileri yakından ilgilendiren zammın ayrıntıları belli oldu.

Yeni Asır gazetesi yazarı Faruk Erdem, köşesinde konuyla alakalı önemli detaylar aktarıp şunları kaydetti:

İKRAMİYE ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

"Bu ay sonunda Ramazan Bayramı ikramiyeleri emeklilerin hesaplarında olacak. İkramiyelerin artırılıp artırılmayacağı ise önümüzdeki hafta belli olacak.

Bu konudaki çalışmalar devam ederken alternatifli formüller üzerinde de duruluyor.

ENFLASYON BELİRLEYİCİ UNSUR

Temmuz ayında açıklanacak Haziran enflasyonu ile birlikte emekliler yılın ikinci zammını da öğrenecekler.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon oranında artış alıyor. Memur emeklileri ve memurlar ise yüzde 7 toplu sözleşme artışı ile birlikte enflasyon farkı da alacaklar.

TAHMİNİ ZAM ORANLARI BELLİ OLMAYA BAŞLADI

6 aylık enflasyonun yüzde 34,62 olacağı tahmin ediliyor. Buna göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin enflasyon artışı yüzde 34,62, memur ve memur emeklileri için farkla birlikte artış oranı yüzde 34.12 olacak.

Temmuz ayında ayrıca emekliler Kurban bayramı ikramiyelerini de alacak."

Kaynak: Yeni Asır