Emekliye ikinci zam geliyor! Maaşlarda artış var

Emekliye ikinci zam geliyor! Maaşlarda artış var

Milyonlarca emeklinin maaşına zam gelecek, 1100 TL bayram ikramiyesi alan emeklilerin bayram ikramiyesine de zam yapılacak.

Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde emeklilere bayram ettirecek müjdeler gelmeye başladı. Ocak ayında emekli maaşlarına zam yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan zam kararında en düşük emekli maaşı 2500 TL olmuştu.

MAAŞLAR YİNE ARTACAK

En düşük emekli maaşı 2500 TL olarak belirlenirken bu maaşın Temmuz ayında da artacağı duyuruldu. Temmuz 2022 içerisinde emekliler ikinci bir zam daha alacaklar.

Ocak ayındaki zam beklenenin altında kalınca Temmuz ayında hükümetin oldukça yüksek bir maaş zammı yapması bekleniyor.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Bugün ajanslar tarafından AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından yapılan zam açıklaması servis edildi. Servis edilen o haberde AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacağının müjdesini verdi..

İKREMİYELER DE ARTACAK

Öte yandan Emeklilere Ramazan bayramında ödenecek olan bayram ikramiyesi de artacak. 1100 TL olan bayram ikramiyesinin en az 1500 TL olması bekleniyor

EMEKLİYE 3000 TL ÖDEME

Ramazan bayramında 1500 TL alacak olan emekliler, Kurban bayramında da toplamda 1500 TL ödeme alacaklar. Böylelikle emeklilere toplam 3000 TL ödeme yapılmış olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Öte yandan Temmuz zammıyla ilgili beklentiler de gelmeye başladı. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre en düşük emekli maaşının 3000 TL ya da 3500 TL olabileceği konuşuluyor.

Emekliler ve memurlar yılda iki zam alıyor. İlk zam yılın ilk ayında ocakta yapılıyor. İkinci zam ise temmuzda yapılıyor.