Erdoğan kredi müjdesini verir vermez fırsatçılar konut fiyatlarına zam yaptı

Erdoğan kredi müjdesini verir vermez fırsatçılar konut fiyatlarına zam yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan herkesin konut sahibi olması için kredi müjdesi verdi. Müjdenin ardından konut fiyatları fırladı. Bu duruma Şamil Tayyar isyan etti

Herkesin konut sahibi olması için hükümet girişim başlattı. Bu girişim kapsamında ucuz kredi çekilebilecek. Ancak kredi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklar açıklamaz fiyatlar fırladı. Bu duruma AKP'li Şamil Tayyar'da sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir mesajla tepki gösterdi.

Yeni Akit gazetesinin haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası ev almayı düşünenlere 3 kredi paketini hizmete sokacaklarını ve 0,89 ile 0,99 krediyle finansman sağlayacaklarını belirtti. Bu açıklamadan sonra ortaya çıkan fırsatçılar, ilanlardaki fiyatları artırmaya başladı. Konut fiyatlarının anında artırılmasına ise AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan çok sert tepki geldi.

Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kararın mürekkebi kurumadan, üzerine güneş doğmadan konut fiyatları artmaya başladı. Hangi ara bu kadar vicdansız olduk?" ifadelerini kullandı.

1652173870-f9841a.png