Hesaplara 2354 TL yatırıldı: e-Devlet şifrenizle girerek hemen kontrol edebilirsiniz

Hesaplara 2354 TL yatırıldı: e-Devlet şifrenizle girerek hemen kontrol edebilirsiniz

Devlet tarafından yardıma muhtaç vatandaşlara destek veriliyor bu kapsamda hesaplara 2354 TL yatıyor. Yapılan ödemeyle ilgili ayrıntılar belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet. Bu kapsamda yardıma muhtaç vatandaşlarına destek çıkıyor. Kimi vatandaşlara kömür desteği kimi vatandaşlara fatura desteği veriliyor.

Özellikle engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar devlet tarafından hiç bir şekilde sahipsiz bırakılmıyor. Devlet düzenli olarak engelli ve bakıma muhtaç insanlara yardım ediyor aynı zamanda da ödeme yapıyor. Çoğu kişi bulunduğu il ve ilçelerdeki birimler aracılığıyla maaş başvurusu ve yardım başvurusu da yapabiliyorlar.

Eğer evinizde engelli ya da bakıma muhtaç aile bireyleri varsa sizlerde bu yardımlardan faydalanabilirsiniz.

Ege Haber tarafından paylaşılan bir haberde; Devlet tarafından sağlanan bu desteklerle ilgili bilgiler paylaşıldı. Hesaplara yatan ödemeyle ilgili ayrıntılar da aktarıldı.

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?


2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım yardımı 2.354 TL olarak ödenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIYOR?


Nisan ayı evde bakım maaşı henüz yatmadı her ayın 15 ile 30’u arasında hesaplara geçiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.


Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?


Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak sorgulayabilirsiniz.

Önemli bilgiler: Devlet tarafından sağlanan bu desteklerden gerçekten ihtiyacı olanlar yararlanabiliyor. Başvurular E-Devlet üzerinden olduğu gibi aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabiliyor. Ödemelerden hak elde edebilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yönlendirmiş olduğu hastane raporu ise şart koşuluyor.

Kaynak: Ege Haber