İntibak zammı için yeni gelişme! SGK ve Bağkur emekli maaşına 355 TL intibak zammı yapılacak mı?

İntibak zammı için yeni gelişme! SGK ve Bağkur emekli maaşına 355 TL intibak zammı yapılacak mı?

Emeklilere ödenmesi beklenen 355 TL'lik intibak zammı ile alakalı yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Emeklinin beklentisi olan intibak, yeni yıl öncesi tekrardan gündeme gelmesi bekleniyor. Peki Emekli maaşına intibak düzenlemesi yapılacak mı ?

Emeklilere ödenmesi beklenen 355 TL'lik intibak zammı ile alakalı yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Milyonlarca emeklinin beklentisi olan intibak, yeni yıl öncesi tekrardan gündeme gelmesi bekleniyor. Peki Emekli maaşına intibak düzenlemesi yapılacak mı?

SGK ve Bağkur emekli maaşına 355 TL intibak zammı olacak mı?

Emeklinin gözü intibak ile alakalı yapılacak fotoğrafı açıklamalarda. Toplu protokol sonrası Eylül ayında ayında zamlı maaşlarını alan kamu personeli emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak için yasa çıkmasını bekliyor. İntibak yasasının hayata geçirilmesi duurmunda emekliler ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılmış olacak. Konu ile alakalı internet aramalarında "Emekli maaşına intibak düzenlemesi yapılacak mı? SGK ve Bağkur emekli maaşına 355 TL intibak zammı olacak mı?" soruların cevapları araştırılmaya devam ediliyor.

EMEKLİ İNTİBAK YASASI ÇIKACAK MI?

İntibak bekleyen emekliler, aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000 senesinden önce emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığını belirterek, intibak ile maaş farklılığının son bulmasını istediklerini söylüyorlar. Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farklı zamlar söz konusu olacak.

İNTİBAK YASASIYLA NE KADAR ZAM GELECEK?

Yani düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 000 000 SSK'lı 50 ile 355 lira arasında zamdan yararlanmıştı.

GÖZLER YENİ KARARDA!

Talep hayata geçirilirse, aynı unvanlı kadro veya görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödemeyle giderilecek.

Düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilecek.

Toplu protokolden çıkacak karar, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de umut olacak.

Bu durumda onlara da intibak için yasa çıkarılması gündeme gelecek.

355 TL ZAM

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de intibak beklentisi taşıyor.

2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK'lıların talebi hayata geçerse, ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılacak.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.

Türkiye Emekliler Derneği, çıkacak bir intibak düzenlemesinden yaklaşık 5 000 000 emeklinin yararlanabileceğini ifade ediyor.

HANGİ EMEKLİ NE KADAR EK ÖDEME ALACAK?

Her ay maaşlarıyla beraber yüzde 4-5 ek ödeme alan emekliler, bu oranın çağımızda düşük kaldığını belirterek yükseltilmesini istiyor. Talep ise yüzde 10'a çıkarılması yönünde. Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) gündeme taşıdığı bu talep hayata geçerse, emeklilerin ek ödeme tutarlarında önemli artış olacak. Emekliler maaşlarının yüzde 4'ü yerine yüzde 10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 361 tl'ye varan artış yaşanacak. 6 000 28 lira olan en yüksek maaşı alan emekliye 241,15 lira yerine 602,87 lira ek ödeme verilecek.

EŞİTLİK SAĞLANACAK

2000 senesinden önce emekli olan SSK'lılara intibak yasası çıkarılmış ve 2 000 000dan fazla emekli 355 tl'ye varan zam almıştı. Hatta yapılan bazı hatalar dolayısı ile maaşı eksik bağlandığı tespit edilen 2 000 500 kadar emeklimize 22 000 lirayı bulan toplu ödemeler de yapıldı. 31 Aralık 1999 tarihinde emekli olan bir vatandaş bu haktan yararlanırken 1 Ocak 2000'de yani bir gün sonra emekli olan ise yararlanamadı.

İNTİBAK ZAMMI İÇİN YENİ GELİŞME

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine geride bıraktığımız aylarda yapmış olduğu açıklamada, 2000 öncesinde emekli olanlar ile sonrasında emekli olanların aylıkları arasında farklılıklar bulunduğunu belirterek, 2000'den sonra emekli olanların aleyhine olan bu farklılığın intibakla giderilebileceğini söyledi.

Bazı dönemlerde aylıklara yapılan seyyanen zamların emeklileri kısmen rahatlattığını söyleyen Ergün, sosyal güvenlik mevzuatındaki değişiklikler ve aylık hesaplama metotları sebebiyle aylıklarda istenen seviyede eşitliğin sağlanamadığını, Ekim 2008 itibarıyla çalışma süresi uzadıkça emekli aylıklarında kayıpların arttığını anlattı.