İslam Memiş çok para kazanmanın sırrını açıkladı! Altını ve doları olanlara uyarı

İslam Memiş çok para kazanmanın sırrını açıkladı! Altını ve doları olanlara uyarı

Dünya Web TV'ye piyasalar hakkında açıklamalarda bulunan İslam Memiş önemli uyarılarda bulundu. Dolar mı yoksa Altın mı? Yoksa TL mi? İslam Memiş uyarıyor

İslam Memiş son dönemde adı gündemden düşmeyen isimler arasında yer alıyor. Aralık 2021 tarihinde İslam Memiş uyarılarıyla gündem olmuş ve yüksekten dolar ile altın alanların büyük zarar edeceğini öne sürmüştü.

Sonrasında ise dolar ve altın fiyatlarında büyük bir geri çekilme yaşanmıştı. İslam Memiş'in haklı çıkması ise yatırımcılar tarafından büyük ilgi çekmesine neden oldu.

Gerek iktidara yakın haber siteleri gerekse muhalefete yakın yayın kuruluşları İslam Memiş'in söyleyeceklerini büyük bir ilgiliyle merak ediyor.

İslam Memiş bugün yine gündemi alt üst edecek açıklamalarda bulundu. Yatırımcıları uyaran İslam Memiş zarar etmeden para kazanmanın yollarını da açıkladı.

Dünya Web TV'ye önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş söz konusu uyarılarında Sağlıklı bir fiyatlamanın olmadığını belirterek belirsizliklere karşı uyardı.

İslam Memiş'in konuyla ilgili açıklamasındaki ayrıntılar şu şekilde oldu..

"Manipülasyon piyasası oluştu, sağlıklı bir fiyatlama yok. Bu fiyatlamalarda birçok etken var, bu belirsiz ortamlarda risk dağıtmanın sağlıklı bir karar olduğunu düşünüyorum. Altının parite işlemiyle dolara çevirebilir ya da euro dolar ve euro sterlin paritesindeki çok düşük seviyeler kullanılabilir. Şu anda kâr olan bir fiyat var, bunu cepte görmek daha mantıklı olur."

İslam Memiş, TL'si olanların bu zor dönemde nasıl davranması gerektiğine dair de konuştu.

Söylediklerinin 'yatırım tavsiyesi' olmadığının altını çizen Memiş, "TL'de bekleyen ya da eline TL geçmiş yatırımcılar ise bence altında yeni yatırımcı olacaklar. Ons altının yükselişine içeride dolar TL kuru da destek verdiği için, haliyle dolardan da güç alan gram altın TL fiyatı yüksek bir seviyede olduğu için yatırımcısının hâlâ beklemesini söyleyebilirim. Hiçbir şey yapmamak bu puslu havalarda isabetli bir karar olabilir diye düşünüyorum.

TL bulunduran yatırımcı bence biraz daha temkinli bekleyişini sürdürmesi gerekiyor. Dünya ekonomileri zor bir sürece girdi. Mutlaka bir düzeltme olacaktır diye düşünüyorum. Zaman zaman düşüş, alım fırsatları olacağını düşünüyorum.

Düşüşlerde kademeli alım yapmak daha sağlıklı. Gram altın 900 lira altına sarkınca paranızı dörde bölüp 880, 860 ve 840'tan kademeli alıp yapmak bence isabetli bir karar olur. Tabii o fiyatlar görüldüğü zaman yeni bir yoruma ihtiyaç olur çünkü piyasalardaki belirsizlik sürüyor. Ben şu anda beklemeyi tercih ederim" diye konuştu.

Kaynak: Dünya Web TV