İslam Memiş, Dolar ve Altındaki patlama tarihini verdi! Baskılama sürüyor

İslam Memiş, Dolar ve Altındaki patlama tarihini verdi! Baskılama sürüyor

Dolar kurundaki hareketlilikle ilgili para piyasaları uzmanı İslam Memiş çarpıcı iddialarda bulundu

Aralık ayında kurda büyük bir yükseliş yaşanmış sonrasında ise kurlar geri çekilmişti. İktidar tarafından açıklanan yeni mevduat sistemi de bu düşüşte etkili olmuştu. Ancak piyasalarda yeni bir hareketlilik baş gösterdi.

Son bir kaç gündür dolar kurunda yeniden yükseliş başladı. Piyasalardaki hareketlilik yatırımcılar tarafından da yakından takip ediliyor. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolarla ilgili yatırımcılara çarpıcı uyarılarda bulundu. İslam Memiş'e göre yine bir kur patlaması yaşanabilir.

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Dolar/TL'de yaşanan yükselişin gram altını zorladığını ifade eden Memiş, gram altında direnç seviyesinin kırılacağının sinyalini verdi.


Gram altın için uyarıda bulunan Memiş, "Ekranda gördüğünüz rakamlar fiziki tarafta olmadığını ve banka alım satımlarında makas aralığının çok geniş olduğunu ifade etmiştim."

DOLAR PATLAYACAK

Kur tarafındaki yükselişlere değinen Memiş, doların uzun bir süre baskı altında kaldığını ve bundan dolayı dolarda patlamaya olacağını ifade edere şunları kaydetti:

" Dolar 14.70 lira seviyesinde uzun süre baskılandı, Sabitlenen bir kur var, ama bu kur böyle durmayacak eninde sonunda patlayacak dedim. 15,60 lira seviyelerin dün akşam gördü. 16.40 lira seviyesi var yukarıda. Haziran ayı senaryosunu anlatan bir video paylaşmıştım. Nisan ayında şöyle bir düşüncem vardı. Haziran'a kadar kur tarafını açık bırakacaklar, haziranda yeni bir paket açıklanacak ve burada 16.40 lira seviyesinden yeniden bir baskılama yapılacak. Haziran ayına geldiğimizde kısa vadeli, haftalık ve aylık baskılama yapılacak."

ARALIK AYINDA DA DOĞRU BİLMİŞTİ

Öte yandan İslam Memiş, Aralık ayında da yaşanan kur dalgasını doğru bilmişti. Yüksekten altın ve dolar alanların zarar edeceğini belirtmişti.

Sonrasında ise kurda beklenmedik bir geri çekilme yaşanmıştı.

İslam Memiş'in youtube kanalında yaptığı açıklamalar piyasalarda büyük hareketliliğe yol açtı.