İstanbul Eminönü'nde balık ekmek yemek artık lüks oldu!

İstanbul Eminönü'nde balık ekmek yemek artık lüks oldu!

Artan gıda fiyatları dikkat çekerken İstanbul Eminönü'nün simgelerinden biri olan balık ekmekte artık lüks oldu. Fiyatlar cep yakmaya başladı. En ucuz balık ekmek artık 30 TL

Tepeden tırnağa çok sayıda ürünün fiyatına zam geldi. Özellikle gıda fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı sürerken geçmişte orta sınıf ve yoksul kesimin tercih ettiği bir çok yer lüks haline geldi.

BALIK EKMEK BİLE YEMEK LÜKS

İstanbul'un Eminönü ilçesinde balık ekmek kültürü uzun yıllardır var. Bu kültürü İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaldırmak istemişti. Ekrem İmamoğlu'nun ilk göreve geldiği dönemde hatta kaldırılması bile gündeme gelmişti.

KALDIRMASINA GEREK KALMADI LÜKS OLDU

Ekrem İmamoğlu'nun artık balık ekmek büfelerini kaldırmasına gerek kalmadı. Böyle giderse zaten bu büfeler artan fiyatlar nedeniyle kapanacak görünüyor.

TV100'ün haberine göre; İstanbul Eminönü'nde tekne ve lokantalarda balık ekmek 30 liradan satılmaya başladı. Hem hesaplı hem de sağlıklı bir öğün geçirmek isteyen vatandaşlar 2021 yılında 15 liraya yükselen fiyatların yüzde 100 zamlandığını görünce hayrete düştü.