Kimse bu kadarını beklemiyordu! SSK ve Bağ-kur Emeklisine %50 oranında rekor zam müjdesi

Kimse bu kadarını beklemiyordu! SSK ve Bağ-kur Emeklisine %50 oranında rekor zam müjdesi

Milyonlarca SSK ve Bağ-kur emeklisinin gözü kulağı bu haberde' 2022 ocak zammının %50 oranında zam yapılacağı konuşuluyor. 2022 emekli zammı ne kadar olacak?

Ekonomik kriz gölgesinde geçen 2021 yılı yarın itibarıyla sona eriyor. Yeni yıldan herkesin beklentileri son derece yüksek ama emeklinin beklentisi ise bambaşka. Emekliler Ocak ayında açıklanacak olan maaş zammını iple çekiyor. Hatta milyonlarca emekli sadece buna kilitlenmiş durumda. Peki emeklinin Ocak ayında zam oranı ne olacak? 2022 emekli zammı ne kadar olacak?
Milyonlarca SSK ve bağ-kur emeklisi aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasını ve maaş zamlarını öğrenmeyi büyük bir heyecanla bekliyor. 2021 yılının sona ermesine Yeni yıla girmeye sadece sayılı saatler kaldı. Ama emekliler için yeni yıl heyecanı başka bir önem daha taşıyor. Çünkü 3 Ocak 2022 günü aralık ayı enflasyon verileri belli olacak ve 4 Ocak günü de emekliler alacakları zam oranını öğrenecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin hükümetten zam beklentisi oldukça yüksek. Asgari ücrete yapılan yüksek zam oranı sonrasında emeklilerde hem enflasyon oranında zam hem de seyyanen zam bekliyor. Peki 2022 emekli zammı ne kadar olacak? Emekliye kaç TL zam gelecek?

EMEKLİ MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME YAPILACAK

Aralık ayının ortalarında 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret açıklanmıştı. Bu yıl yapılan asgari ücret zammı Son 20 yılın en yüksek zam oranına ulaşmıştı. Asgari ücrete %50,4 zam geldi. Asgari ücrete yapılan bundan sonrasında emekli vatandaşlarında beklentileri arttı. Aslında emeklinin beklentisini arttıran bir yandan da hükümetten yapılan açıklamaları oldu. Hükümetten en yetkili isimlerden emekliye büyük müjde geldi. Emekli maaşlarında iyi bir düzenleme yapılacağı ve asgari ücrete yakın bir zam oranının emekli aylıklarına yansıyacağı konuşuluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de benzer bir açıklama yaptı ve emeklileri umutlandırdı.

EMEKLİ ZAMMI 3 OCAK'TA NETLEŞECEK

Emekliler, yeni yılda alacakları zam oranını öğrenmek için bir hayli sabırsız. Fakat emekli zammının ortaya çıkması için birkaç gün daha beklemek gerekiyor. Çünkü yılın ikinci yarısına ait net enflasyon verileri aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte olacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon rakamları her ayın 3'ünde açıklanıyor.

Yani 3 Ocak 2022 günü aralık ayı enflasyon verisi belli olacak Bununla birlikte emeklilerin maaşına yansıyacak zam oranı da netlik kazanmış olacak. Fakat emeklilere verilecek tek Müjde bu değil. Aynı zamanda seyyanen zam konusunu da gündemde.

Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar oranında bir zam uygulanırsa emekli vatandaşlarda tarihin en büyük zammını bu yıl almış olacak. Sadece SSK ve Bağ-Kur emeklisi değil aynı zamanda memur emeklisi de ocak ayını iple çekiyor.

ENFLASYON FARKI NETLEŞMİŞ OLACAK

Memur emeklisi Geçtiğimiz aylarda yapılan toplu sözleşme görüşmeleri ile Ocak ayı zamlarını öğrenmişti. Memur emeklisine %5 oranında zam yapılacak. Ancak memur emeklisi içinde enflasyon verileri önemli. Çünkü memur emeklisi açıklanacak olan enflasyon rakamları doğrultusunda maaş zammına ek olarak enflasyon farkı alacak. Tüm Bu soruların cevabı ise 3 Ocak tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon verileri ile ortaya çıkacak.