Kiracılara kötü haber daha büyük zamlar yolda iddiası

Kiracılara kötü haber daha büyük zamlar yolda iddiası

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut fiyatlarında yaşanan artışla ilgili tartışma yaratacak iddialarda bulundu.

Kira fiyatları son dönemde hiç olmadığı kadar yükseliyor. Bu durum rahatsız edici bir sorun.. Özellikle çok sayıda kiracı bulunduğu eve gelen zamlardan şikayetçi olurken bazı kiracılar da kira fiyatları çok yüksek olduğu için ev tutmaya korkar hale gelmiş durumda

Ekonomist Tunç Şatıroğlu kira fiyatlarıyla ilgili tartışma yaratacak bir iddiada bulundu.

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan Tunç Şatıroğlu tartışma yaratacak satırlara imza attı. Kiracıları bekleyen tehlikeye dikkat çeken Şatıroğlu'na göre uçuk zamlar yolda.

Son dönemde yaşanan gelişmelere değinen Şatıroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında “Ev sahibi kirayı gerçekleşen enflasyon kadar arttıramıyor. Ancak yeni kiracı olursa veya mevcut kiracı 10 yıldan fazla oturduysa zam yapabiliyor. Eğer ev sahibinin gerçekleşmiş enflasyon kadar zam yapabilmesine izin verilmiş olsa bu anormal artışların önüne geçmek mümkün olurdu. Ama kirayı ortalama enflasyona göre arttırabilirsin denince serbest piyasaya müdahale edilmiş oluyor.” dedi.

“Yeni kiracılar eskiye göre anormal yüksek kiralarla karşılaşacaklar bundan sonra.” diyen Şatıroğlu, “Bundan sonra yeni kiraların artışı konut fiyatlarındaki artışın çok üzerinde olacaktır. Yani enflasyon daha da artacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Veryansın TV