Kredi Puanı Neden Düşer? Nasıl Yükseltilir?

Kredi Puanı Neden Düşer? Nasıl Yükseltilir?

Kredilerinizi, kredi kartlarınızı ve vadesi geçmiş hesaplarınızı son ödeme tarihine kadar ödemezseniz veya son ödeme tarihine kadar ödemediğiniz takdirde kredi notunuz düşer.

1.Düzensiz Ödemeler

Kredilerinizi, kredi kartlarınızı ve vadesi geçmiş hesaplarınızı
son ödeme tarihine kadar ödemezseniz veya son ödeme tarihine kadar ödemediğiniz takdirde kredi notunuz düşer.

2. Kredi ve Kredi Kartı Borç Ekstresi

Banka tarafından belirlenen kredi ve kredi kartı limitleri toplamının fazla kullanılması kredi notunuzu olumsuz etkiler. Diyelim ki bankanızın toplam kredi limiti 30.000 TL ve toplam kredi kartı ve kredi kartınız 28.000 TL olsun. Bu durumda toplam limitlerinizin çoğunu aştınız ve kredi puanınız biraz düşecek.

3.Sık sık borç para almak

Başvurunuz reddedilse bile bankadan düzenli olarak borç para veya kredi kartı almanız da kredi notumuzu etkileyen bir diğer unsurdur.

4.Yeni kullanılmış krediler

Yeni kullanılmış krediler, ödeme yönteminin bilinmemesi ve kredi notunun ilk etapta düşmesi nedeniyle baştan risklidir.

5.Kefil

Başkasının kefili, borcun ödenmemesi durumunda borcun ödenmesi anlamına gelir. Garanti verdiğiniz kişi temerrüde düşerse, geç ödemeler nedeniyle kredi puanınız düşecektir.

6.Diğer Faktörler

Genel olarak, kredi puanınızı etkileyen ana faktörlere ek olarak birçok ikincil faktör vardır. Puanınız üzerindeki etkisi %9'dur. Tam olarak bilmiyoruz ama bankalarda geçmişe dönük hesap kullanımı, nakit giriş çıkışları, otomatik ödeme talimatları, kredi kartı vadeleri gibi tüm finansal işlemler kredi notunu etkiliyor, ihtimal var.

Kredi Puanı Nasıl Yükselir?

Kredi itibarınızı artırmak için bankacılık ürünlerinizi düzenli olarak kullanmanız gerekir. Ne yazık ki, ara sıra yapılan ödemelerle çok hızlı düşen bir reytingle düzenli ödemelere başladığınızda, ne yazık ki hemen yükselmiyor. Peki kredi puanınızı nasıl yükseltirsiniz?

1. Borç İptali

Kredi notunuzu yükseltmenin zaman aldığını gösterir. Maddi durumunuz iyiyse, borçlarınızı ödeyebilir ve küçük bir kredi kartı ücreti ile aylık düzenli ödemeler yapmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca elektrik, su, telefon vb. faturaları ödenmemiş. Tüm faturaları son ödeme tarihine kadar zamanında ödeyin. Vadesi geçmiş faturalandırmanın kredi puanınızı etkileyeceğini unutmayın.

2.Ödenmemiş Borç Yapılandırma

Vadesi geçmiş kredi veya kredi kartı borcu kredi puanınızı daha da düşürür. Kredi notunun düşük olması nedeniyle bankanın başvurusu reddedilecektir.

Diyelim ki banka kredinizi iki ay geç ödediniz ve mali durumunuz yakın gelecekte değişmeyecek. Bu durumda, diyelim ki aylık ödemeniz gecikti veya aylarca ödeme yapamıyorsunuz.

Bu olumsuz süreç puanınızı önemli ölçüde düşürecektir, bu nedenle şu anda ödediğiniz borcu hızlı bir şekilde yenilemeniz sizin yararınızadır.

Bu kurulum sırasında akılda tutulması gereken en önemli şey, aylık ne kadar ödeyebileceğinizi yapılandırmaktır.

Toplam geri ödemeleriniz biraz artacak ama aylık ödemeleriniz düşük olduğu için düzenli ödemelerinizi zamanında yapabilirsiniz ve kredi puanınız giderek yükselmeye başlayacaktır.

3 .Düzenli krediler için kredi

Kredi kartı borcunuzu düzenli ve zamanında ödemek, kredi notunuzu nasıl yükseltirsiniz sorusunun en iyi cevabıdır.

Daha hızlı bankacılık ürünleri kullanmak, düşük kredi notları nedeniyle reddedilen banka kredisi başvurularının sayısını artırabilir. Aktif olarak kullandığınız kredi kartı borcunuzu ve sonrasında mutlaka geri ödeyin. Örneğin vadeli borcunuz 81 TL ise 85 TL ödemeniz gerekiyor.

4. Banka borç konsolidasyonu

Çeşitli bankaların geri ödeme tarihleri ​​değişiklik gösterebilir. Ödeme son tarihi ödeme tarihi ile eşleşmediği için ödeme gecikebilir.

Bu durumda tüm borçlarınızı ödeyebileceğiniz en uygun aylık tutarda bir bankada tahsil eder, maaşınıza göre ayarlar ve gecikmeden ödersiniz. Düzenli, zamanında ödemeler, kredi puanınızı yükseltmenize yardımcı olabilir.

5. Kredi kartı ve kredi kartı borç erteleme

Kredi kartı ve kredi kartı limitlerinizin büyük çoğunluğunu kullanarak bir bankadan borç almanız kredi notunuzu, kullanımınızı olumsuz etkiler. Bu banka için bir risk teşkil etmektedir.

Mevcut borcunuzu bir an önce azaltmalı ve düzenli ödeme yapmaya devam etmelisiniz. Örneğin toplam 10.000 TL. 8.000 TL limitli kredi kartı kullanmak borca ​​girme riskini artıran unsurlardan biridir.

Ancak 8.000 lira yerine 3.000 lira borcunuz varsa düzenli ödeme yaparsanız kredi notunuz yükselmeye devam edecektir. Aynı örnek kredi kullanımı için de geçerlidir.