Masadaki formül! Emekliye ödenecek en yüksek bayram ikramiyesi açıklandı

Masadaki formül! Emekliye ödenecek en yüksek bayram ikramiyesi açıklandı

Milyonlarca emeklinin alacağı bayram ikramiyesi merak ediliyor. 1500 TL olacak diyen de var 2500 TL olacak diyen de.. Ancak ödenebilecek en yüksek emekli ikramiyesi belli oldu

Ramazan ayı yaklaşırken emeklilerin bayram nedeniyle alacakları ikramiye tutarına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Emekliler ikramiyenin yüksek olması talebinde bulunuyorlar.

Yapılan son zam emekliyi mutlu etmedi. Çok sayıda emekli asgari ücretin altında bir maaşla geçinmek zorunda. Milyonlarca emekli ise 2500 TL gibi bir maaşla geçinmeye çalışıyor.

TÜM GÖZLER İKRAMİYE TUTARINDA

Zam konusunda istediğini alamayan emekliler en azından emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyesinin biraz yüksek olmasını istiyor.

Bazı ekonomistler ikramiyenin 1500 TL bazıları da 2500 TL olacağını öne sürüyor.

Posta gazetesinde yayınlanan habere göre ise masada emekli ikramiyeleri için 3 seçenek olduğu ortaya çıktı.

EN YÜKSEK NE KADAR OLACAK?

Eğer yeniden değerleme oranına göre ikramiye tutarları belirlenecek olursa emeklilere sadece 1398 TL bir ödeme yapılacak. Asgari ücrete yapılan zam baz alınarak emekli ikramiyelerine artış yansıtılacak olursa da emeklilerin alacağı ücret 1655 lira olacak.

İKTİDARA YAKIN GAZETELER MÜJDELER VERİYOR

Öte yandan iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteler ise emeklilere ödenecek olan ikramiyenin 2 bin lira olabileceğine yönelik haberler yayınlıyorlar. Aynı gazeteler emeklilere yapılacak maaş zammında da yüksek oranlar duyurmuştu. Ancak açıklanan zam oranı bu gazetelerde yer alan haberlerin çok çok gerisinde kalmıştı.

1500 TL BEKLENTİSİ

Emeklilerin büyük bir bölümü ise 1500 TL'den fazla bir ödeme beklemedikleri gibi bu rakamın da altındaki bir rakamın verilebilecek olmasından endişe duyuyorlar.