Merakla beklenen Emekli ikramiyesinde 4 yeni formül masada

Merakla beklenen Emekli ikramiyesinde 4 yeni formül masada

Milyonlarca emekli bayramda alacakları ikramiyeleri merakla beklerken masada dört yeni formül olduğu ortaya çıktı.

Ocak ayında zam alan emekliler bu emekli zamlarından pek mutlu olmamıştı. Şimdilerde ise bayramlarda ödenen ikramiyeye zam bekleniyor. Zammın ne kadar olacağı büyük merak konusu olurken masada da bazı seçenekler var.

Formüller üzerinde tartışmalar devam ederken şimdilerde 1100 TL olan emekli ikramiyesinde bir artış yaşanması bekleniyor.

Ramazan ayının ilk haftasında olduğumuz şu günlerde bayram da yaklaşıyor. Bayram öncesi emeklilerin zamlı ikramiyeleri alması bekleniyor.

İktidar medyasında bazı rakamlar gündeme getiriliyor. Emeklilere ödenebilecek bayram ikramiyesinin en az 1500 TL olacağı tahmin ediliyor.

Habertürk'te yer alan habere göre ikramiyeye yapılacak zam konusunda dört yeni formül üzerinde duruluyor.

Birinci formül: Emekli bayram ikramiyesi için ilk formül enflasyon oranında artış yapılması.

2021 yılı enflasyon oranı yüzde 36.08 olarak gerçekleşti. İkramiyenin yıllık enflasyona göre artırılması durumunda ödemeler bin 100 liradan bin 496 lira 88 kuruşa çıkabilir. Bu formül ile 2022 yılında iki bayramda toplam 2 bin 993 lira 76 kuruş ödeme alınabilir.

İkinci formül: Bayram ikramiyesi artışında yeniden değerleme oranının dikkate alınması.

2022 yılının başında bazı ceza, harç ve vergilerin güncellemesinde yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı baz alındı.


Eğer bu artış bayram ikramiyesine yansıtılırsa bin 100 liralık tutar, bin 498 lira 20 kuruş olabilir. Bu yöntemle 2 bayramda elde edilecek gelir 2 bin 996 lira 40 kuruşu bulabilir.

Üçüncü formül: 2022 yılı net asgari ücretteki yüzde 50.51 artışın ikramiye artışına da uygulanması.

Bu formülün hayata geçirilmesi halinde, emeklilerin ikramiyesi bin 655 lira 61 kuruşa çıkabilir. Yıllık alınacak toplam ödeme ise 3 bin 311 liraya ulaşabilir.

Dördüncü formül: İkramiye için son formül ise 2 bayramda asgari ücret tutarında ödeme yapılması.

Bu formüle göre; emeklilere Ramazan ve Kruban Bayramları'nda toplam 4 bin 253 lira 40 kuruş ikramiye ödenebilir. Bu yöntemin hayata geçirilmesi halinde Emekli ikramiyesinde yıllık 2 bin 53 lira artış yaşanmış olur. Her bayram için ikramiye 2 bin 126 lira 70 kuruşa ulaşabilir.

MASADAKİ EN YAKIN RAKAMDA BELLİ

Şimdilik en yakın rakamın 1500 TL ile 2000 TL arasında olabileceğini söylemek mümkün. İkramiyelerle ilgili kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.