Milyonlarca emekli habersiz! Maaşlarınızda kesinti olabilir! Kontrol edin

Milyonlarca emekli habersiz! Maaşlarınızda kesinti olabilir! Kontrol edin

Milyonlarca emeklinin maaşında kesinti yapılabiliyor. Emekliler maaşlarındaki kesintileri E-Devlet üzerinden öğrenebiliyorlar.

13 milyon üzerinde emekli maaş alıyor. Emekli maaşı alan çok sayıda vatandaşın maaşından ise kesintiler yapılabiliyor. Emekliler üstelik bu kesintilerinden habersiz olabiliyor. Maaşları eksik yattığında ise maaşınızda kesinti var cevabı veriliyor.

EMEKLİ MAAŞINDAKİ KESİNTİYİ ÖĞRENME YOLLARI

Emekli maaşında kesinti olduğunu düşünen emekliler bu kesintilerin neler olduğunu öğrenebilirler. Üstelik yapılan kesintinin haksız olduğunu düşünenler bu kesintilere itiraz etme hakkına da sahip.

Mynet'in geçtiği habere göre, Milyonlarca emeklinin merak ettiği emekli maaşlarının bazı aylarda farklı yatmasının nedenini kontrol etmek mümkün. Emekli aylığındaki kesintiyi e-devlet üzerinden aylık bilgisi bölümüne girerek öğrenebilirsiniz.

KESİNTİLER NEDEN YAPILIYOR?

Emekli maaşı alan emeklilerin muayene, reçete ve ilaç katılım payları nedeniyle kesintiler meydana gelebilmektedir. Bu kesintilerden bir çoğu yasal olduğu gibi itiraz etmekte mümkün değildir.

Ancak yanlışlıkla yapılan bir kesintiye itiraz edilebiliyor.

Öncelikle E-Devlet üzerinden emekli maaşında kesinti olup olmadığına bakmak gerekiyor. Ardından da Sosyal Güvenlik Kurumu'na itiraz ederek haksız yapılan kesintinin iadesini isteyebilmek mümkün. Bunun için SGK il veya ilçe müdürlüklerinden bilgi alınabiliyor.

Çok sayıda emekli itiraz hakkından haberdar olmadığı için maaşlarındaki kesilen miktarın iadesini isteyemiyor. SGK tarafından yapılan inceleme neticesinde haklı bulunmanız durumunda ücretlerin iadesi yapılırken kabul edilmemesi durumunda ise mahkemeye başvurmak gerekiyor.