Pandemi Döneminde Borçlardan Daralan Vatandaşa Ziraat Bankasından Borç Erteleme Müjdesi!

Pandemi Döneminde Borçlardan Daralan Vatandaşa Ziraat Bankasından Borç Erteleme Müjdesi!

Pandemi dönemiyle birlikte ekonomik sıkıntıyla boğuşan vatandaş ve özellikle de esnafa Ziraat Bankasından büyük müjde geldi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın pandeminin ekonomik etkilerine dikkat çektiği bir açıklamasında esnafın kredi borçlarına 3 ay uygun vadeli erteleme imkânı verileceğini belirtti. Peki bu açıklamaya göre borçların ertelenmesi ne gibi destekler sağlayacak?

  • Pandemi dolayısıyla geçici süreliğine kapatılmış işyerindeki işçilere geçici bir gelir desteği sağlanırken işverenlerin de mevcut istihdamlarını azaltmamaları kaydıyla gelecek 3 aylık maliyeti asgari ücret desteği devam edecek.
  • Olumsuz etkilenen ve nakit akışı bozulan firmaların bankalarına olan kredi anapara ve faiz ödemeleri en az 3 ay ertelenecek.
  • Ayrıca Halkbank’ın açıklamasına göre de kendilerine borcu olan ve bu süreçte olumsuz etkilenen esnafların Nisan, Mayıs, Haziran anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süreyle ertelenecek.

Ziraat bankasının belirttiğine göre konut kredisi, ihtiyaç kredisi, esnaf ve çiftçi kredilerinin erteleme fırsatından yararlanabilecek.

Peki erteleme başvurusu nasıl yapacağız?

ERTELE yazıp boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik numaranızı 4757’ye göndermeniz başvuru için yeterli.