SSK ve Bağ-Kur emeklilerin temmuz 2022 zammında yeni gelişme

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin temmuz 2022 zammında yeni gelişme

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yeni bir zam daha yapılacak. Temmuz zammıyla ilgili gelişmeler.

Ocak ayında milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılmıştı. Emeklilerin büyük bir bölümü asgari ücretin altında bir maaşla geçinmek zorunda. Çok sayıda emeklinin gözü kulağı gelecek zam haberlerinde.

Ocak ayındaki zam enflasyonla birlikte eriyip gitti.

Temmuz ayında emeklilere yeni bir zam daha yapılacak.

Emekliler Temmuz ayında yapılacak zammı merak ederken açıklanan enflasyon verileriyle SSK, Bağ-Kur emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam da şekillenmeye başladı.

Haber Global ekranlarında emeklilere ödenecek zam gündemdeydi. Yayında emekli maaşlarına yapılacak temmuz zammıyla ilgili bilgilere yer verildi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin yakından merak ettiği zamla ilgili gelişmeleri ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin aktardı.

TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında verilmesi beklenen zam için tahmini sorulan Zengin, "3 aylık enflasyon (Ocak-Şubat-Mart) 22,81. SSK ve Bağkur emeklileri son 6 aylık TÜFE oranında maaş zammı alıyorlar. 2022 Temmuz’unda yapılacak zam oranı yüzde 22,81 cepte. 3 aylık enflasyon da (Nisan-Mayıs-Haziran) buna eklenerek zam verilecek" yanıtını verdi.

Öte yandan emeklilere ikramiye zammı da yapılacak. Bu ay içerisinde Ramazan ikramiyesi alacak emeklilerin ikramiyeleri de zamlı alması bekleniyor. Çifte zam haberiyle ilgili gelişmeler Boldhaber sayfalarında olmaya devam edecek.