TGRT sunucusu Ekrem Açıkel'den benzin fiyatlarıyla ilgili sert tepki

TGRT sunucusu Ekrem Açıkel'den benzin fiyatlarıyla ilgili sert tepki

Benzin fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekerken iktidara yakın TGRT Haber'de haber sunucusu Ekrem Açıkel dikkat çeken bir tepki gösterdi.

Son günlerde TGRT Haber'i açanlar sanki Halk TV izliyor gibiler. Halk TV'den daha sert muhalefete başlayan TGRT Haber bu kez akaryakıt fiyatlarını konu edindi. Haber sunucusu Ekrem Açıkel son dönemde eleştirileriyle dikkat çeken bir isim.

Son yayında bu kez akaryakıt fiyatları hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İndirime inanmadığını üstü kapalı bir şekilde dile getiren Ekrem Açıkel söylediklerinin doğru olduğunu da ilginç bir gerekçeyle açıkladı.

BENZİNİ PAHALIYA ALIYORUZ

TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, petrol fiyatlarının düşmesine rağmen akaryakıt fiyatlarının aynı orandan düşmemesine grafikle tepki gösterdi. "Benzini 2 lira 23 kuruş, mazotu 3 lira 26 kuruş pahalıya alıyoruz” dedi.

TABLO PAYLAŞTI

Ekrem Açıkel, canlı yayında akaryakıt fiyatlarına ilişkin tablo paylaşarak nasıl indirim olmadığını anlattı: “Petrolün fiyatı savaşın başladığı gün olduğu fiyata geri döndü.

Rafineriler, dağıtım şirketleri zahmet oldu ama bugün bir indirim yapmışsınız. Yetmez ama evet. 25 Şubat Rusya’nın işgale başladığı sabah. Petrolün varili 98.5 dolar. Benzini biz 16.77 liradan, motorini 17 liradan alıyoruz. Bugün petrolün varili 98.5 dolar. Benzin 19. Motorin 21 lira 27 kuruş. Makası görüyorsunuz. Benzinde indirim falan yok. Motorine ise zahmet olmuş 1 lira düşürmüşler.

İNDİRİM FİLAN YOK

Sağ olsunlar. Alkışlayalım. Varil fiyatını baz aldığımızda yapılmayan indirim ne? Benzini litre başına 2 lira 23 kuruş pahalıya alıyoruz. 1 lira indirim yapılmasına rağmen motorinde 3 lira 26 kuruş daha pahalı.

HABERLERİM YALAN DEĞİL OLSAYDI AÇIKLAMA GELİRDİ

Eğer şu haberlerim, yayımlarım yanlış olsaydı; milyon tane açıklama gönderirlerdi. Gık çıkmıyor gık! Aracınız benzinliyse bir depoda 50 litrede neredeyse 111 TL, motorinli ise 213 TL fazladan ödüyorsunuz. Ne diyeyim? İyi kazıklandık. Bravo. Zahmet olmuş, 1 lira indirim yapmışsınız.”

Kaynak: DUVAR