Yeni Şafak yazarı Kaplan'dan şaşırtan sözler! Başına ne geldiğini bilmeyen tek ülke Türkiye!

Yeni Şafak yazarı Kaplan'dan şaşırtan sözler! Başına ne geldiğini bilmeyen tek ülke Türkiye!

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Kaplan yazısında dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirerek şunları söyledi: "Türkiye’de son yıllarda çok tehlikeli bir yönelim gözleniyor: Türklere, İslâm'sız bir Türklük dayatılmaya çalışılıyor. Bu, biz Türklerin intiharı olur"

İktidara yakın Yenişafak gazetesinde dikkat çeken bir yazı yayınlandı. O yazıdaki ifadeler sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında modern tarihte en büyük darbeyi Türklerin yediğini, büyü tarihçilerin de bunu yazdığını savundu.

“Türkler, neden tarihin kayıp çocukları?” sorusunu soran Kaplan, "Türklerin tarih bilinci, kimliği, ruh kökleri nasıl yok edildi, daha doğrusu, Türkiye’nin tarih bilincinin, kimliğinin, ruh köklerinin nasıl olup da yok edildiği Türkiye’de ülkenin çocukları tarafından idrak edilemedi, görülemedi, kavranamadı. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, Türkiye’nin çocukları celladına, özelde İngilizlere genelde Batılılara âşık edildi.

Sorun, 'ileri gitme, geri kalma sorunu' değildi.

Sorun, Batılıların dünya üzerinde hâkimiyet kurmaları ve bu hâkimiyetin önünde takoz olacakların veya başkaldıranların saf dışı bırakılmaları, yok edilmeleri, tarihten sürgün edilmeleri sorunuydu” diye yazdı.

“Başına ne geldiğini bilmeyen tek ülke Türkiye!” diyen Kaplan yazısına şöyle devam etti:

Bu yüzden İslâm’ı kaybetmekle tarihten silineceğini göremeyecek kadar celladına âşık edilen tek acınası, zavallı ülkesi dünyanın!

Türkler, Müslüman olduktan sonra dünya tarihini yaptılar. Adaletin, hakkaniyetin, farklı kültürlerle, medeniyetlerle bir arada, barış içinde yaşamanın ne demek olduğunu bütün dünyaya öğreten en sofistike medeniyet tecrübesini geliştirdiler, yeşerttiler, insanlığa armağan ettiler.

Türkiye’de son yıllarda çok tehlikeli bir yönelim gözleniyor: Türklere, İslâm'sız bir Türklük dayatılmaya çalışılıyor. Bu, biz Türklerin intiharı olur. Türkler, Müslüman kaldıkça Türklüklerini, etnik özelliklerini, törelerini korudular. Türkler İslâm'dan koptukça Türklüklerini de unuttular. Macarlar, Bulgarlar bunun en somut, en ürpertici göstergesidir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın