Yüksek Öğrenim Kredisi Veren Bankalar

Yüksek Öğrenim Kredisi Veren Bankalar

Üniversitede okumak isteyenler için yüksek öğrenim kredisi veren bankalar hangileridir? Yazımızın detaylarında bulabilirsiniz.

Her geçen gün artan üniversite sayısına paralel olarak üniversitede okuyan öğrencilerde artış göstermektedir. Üniversite eğitimi devlet okullarında olsa bile ucuz bir eğitim değildir. Bu nedenle özel üniversitelerde okuyanlar başta olmak üzere birçok üniversite öğrencisi yüksek öğrenim kredisi alarak okulunu tamamlamaktadır. Lisans eğitimi görenlerden başka yüksek lisans ve doktora öğrencileri de yüksek öğrenim kredisi alarak yüksek eğitim masraflarını karşılayabilmektedir. Bu hususta birçok üniversite bankalarla anlaşma sağlayarak veya bankalar kendi bünyelerinde düzenledikleri kampanyalar neticesinde öğrencilere finansman desteği sağlamaktadır. Yüksek öğrenim kredisi veren bankalar aşağıdaki gibidir.

İş Bankası Eğitim Kredisi

Eğitim kredisi konusunda titiz bir çalışma yürüten İş Bankası 48 ay vadeyle 50 bin TL’ye kadar öğrencilere kredi sağlayabilmektedir. Başvuru esnasında öğrenci belgesi isteyen İş Bankası’na eğitim kredisi başvurusu için en yakın şubeye gitmeniz ya da telefon bankacılığına bağlanmanız yeterli olacaktır.

Ziraat Bankası Eğitim Kredisi

36 aya kadar vadelerle 100 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunan Ziraat bankasının eğitim kredisi şartlarından bir tanesi de KMH açılmasıdır. Aynı zamanda eğitim kredilerinde hayat sigortası yapılmasını şart koşmaktadır.

Yapı Kredi Bankasından Yüksek Öğrenim Kredisi

100 bin TL’ye kadar 48 ay vade ile Yapı Kredi eğitim kredisi kullanabilirsiniz. Öğrenci kayıt belgesi, proforma fatura, gelir durum belgesi gibi belgeler kredi başvurusunda istenmektedir.

Odeabank Eğitim Kredisi

Odeabank’ın eğitim kredisi şartları ise 60 ay vade ve 20 bin TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Kredi başvurusu için okuldan alınacak yazı örneği talep edilmektedir.

Vakıfbank Eğitim Kredisi

Vakıfbank eğitim kredisi 12 ay vadeyle 40 bin liraya kadar verilmektedir.

Akbank Eğitim Kredisi

Akbank Okul Ailem birliği üyesi olan müşterilerine eğitim kredisi desteği sunmaktadır.

QNB Finansbank Eğitim Kredisi

QNB Finansbank eğitim kredisi 48 ay vade seçeneğiyle 50 bin üst limitle verilmektedir.

Halkbank Eğitim Kredisi

Halkbank eğitim kredisi için 60 bin TL üst limitle 48 ay vadeli olarak kredi sağlayabilmektedir.

Albaraka Türk Eğitim Finansmanı

100 bin TL’ye kadar 10 ay vadeli olarak eğitim finansman desteği sağlamaktadır. Albaraka Türk’te eğitim için kredi biçiminde bir uygulama yoktur.