Bitcoin platformlarında yeni dönem: Bitcoin ile hediyeleşme

Bitcoin platformlarında yeni dönem: Bitcoin ile hediyeleşme

Gelişen teknolojiyle birlikte birçok kavramda değişimler yaşandı. Bu kavramlardan biri de hediyeleşme oldu.

İSTANBUL, (DHA)- Gelişen teknolojiyle birlikte birçok kavramda değişimler yaşandı. Bu kavramlardan biri de hediyeleşme oldu. Özel günlerde teknolojik hediyeler ilk sırada tercih edilirken, bazı kripto para uygulamaları bitcoin ile hediyeleşme özelliğini geliştirdi. Bu özelliğe sahip olan uygulamalarda kullanıcılar sevdiklerine Türk lirası karşılığında bitcoin hediye edebilecek.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte günlük hayatın içindeki bazı kavramlarda da değişiklik yaşanmaya başlandı. Son olarak Bitcoin Platfromlarında da hediye kavramını değiştirebilecek bir gelişme yaşandı. Bazı Bitcoin Platfromları kullanıcıları için bitcoin ile hediyeleşme özelliğini geliştirdi. Bu özelliğe sahip uygulamalara aboneliği olan kullanıcılar "Hediye Bitcoin" ile kolay bir şekilde Türk Lirası karşılığında bitcoin hediye edebiliyor.

Yılbaşına sayılı günler kala oluşturulan "Hediye Bitcoin" doğum günü ve düğün gibi özel günler için de tercih edilebilecek bir hediye alternatifi olarak vatandaşların ilgisini çekmeye başladı. Bazı vatandaşlar "Hediye bitcoin'e ilgi gösterip sevdiklerine hediye bitcoin verebileceğini belirtirken, bazıları da hediyelerin duygu ve anlam yüklü olmasına önem verdiğini ve bu nedenle bu tip bir hediyeye sıcak bakmadığını aktardı.

Konuyla ilgili olarak vatandaşlara yönelttilen bazı soruların cevaplar iseı şu şekilde oldu;

"Bizim hediye anlayışımızda genelde kullanışlı şeyler var. Alıp bir kenara koymak yerine faydalanabileceğimiz şeyler var. Şu anda kış olduğu için kışlık şeyler veya ihtiyaç dahilinde şeyler olabilir. Birbirimize genelde bu şekilde hediye alıyoruz. Bilgisayar, laptop ilk sırada olur. Bitcoin hediye edilse mutlu oluruz. Şu anda 16 bin 800 dolar civarında tabi ki mutlu oluruz."

"Telefon olmaması lazım bence. Biz bitcoine yenilmeye doymadık."

"Teknolojik hediye tablet, telefon olabilir. Bitcoin hediye edilmesini isterdim. Sonuçta maddi değeri de var. Bitcoin hediye etmek zor bir karar. Şu dönemde hediye edene de alana da helal olsun derim. Bitcoinim yok, dolayısıyla hediye edemiyorum ama hediye etmek isteyen olursa memnuniyetle alırım."

"Arkadaşıma yılbaşı hediyesi olarak Arjantin forması alırdım, biliyorsunuz Arjantin şampiyon oldu. Bitcoine sevinirdim. Gerçekten mantıklı bir yatırım ve güzel bir hediye. Güzel olurdu, mutlu olurdum. Ben de yılbaşı hediyesi olarak arkadaşlarıma, aileme bitcoin olarak hediye almak isterdim. Bitcoin'in hediye alındığına dair çok bilgim yok açıkçası."

"Hediye her şeyden önce kalıcı olmalı. İnovatif bir şey olsun. Ben yakınlarıma bitcoin alırdım. Kripto para piyasalarındaki başka birçok coin de olabilir. Bana da alındığı zaman çok mutlu olurdum."

"Saat, kulaklık, telefon. Bitcoin hediye edilse güzel olabilirdi. Ben de bitcoin hediye etmek isterim. Bitcoin hediye edilebildiğini ben biliyordum. Yatırım açısından mantıklı."

"Bitcoin mantıklı bir hediye hiç düşünmemiştim. Bana bitcoin hediye edilse mutlu olurdum. Ben de bitcoin hediye ederdim. Mantıklı bir hediye. Bitcoin hediye edilebildiğini duymamıştım. Baktığınız zaman romantik değil çok tercih etmezdim ama arkadaşlar arasında olabilecek bir şey. "

"Bluetooth kulaklık, telefon, bilgisayar. Bitcoin hediye edildiğini bilmiyordum. İlgilenen için güzel ama benim pek umrumda değil. Ben hediye olarak daha küçük, manevi, yılbaşına özel bir şey isterdim herhalde."

"Arkadaşım hep beni hatırlasın diye kar küresini sevdiği için, onu hatırlatacak bir şey olsun istedim. Telefon olabilir, ev aletleri airfryer ve robot süpürge olabilir. Bitcoin hediye edildiğini bilmiyordum."

"Karşınızdaki insanı tanıyorsanız onun hoşuna gideceği hep saklayacağı bir hediye olması gerekiyor diye düşünüyorum. Teknolojik hediye olarak telefon, bilgisayar, drone ve playstation olabilir. Ben bitcoin hediye ederdim. Çünkü o da ileride daha fazla değer kazanabilir. Bence güzel bir hediye olur. Bana bitcoin hediye edilmesini çok isterim. Bitcoin hediye edildiğini biliyorum. Bunu daha önce haber sitelerinde ve internette görmüştüm."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı