CarrefourSA, CDP Su Güvenliği modülünde A listesindeki yerini korudu

CarrefourSA, CDP Su Güvenliği modülünde A listesindeki yerini korudu

Dünyanın en büyük çevresel raporlama girişimlerinden biri olan Carbon Disclosure Project (CDP), şirketlerin çevresel risk yönetimini teşvik etmek ve bu...

İSTANBUL, (DHA)- Dünyanın en büyük çevresel raporlama girişimlerinden biri olan Carbon Disclosure Project (CDP), şirketlerin çevresel risk yönetimini teşvik etmek ve bu alanda liderlik etmelerini sağlamak amacıyla yaptığı İklim Değişikliği, Su Güvenliği ve Orman Programı 2023 raporlama sonuçlarını açıkladı. Gıda perakendecisi CarrefourSA, Su Güvenliği skorunda dünyadan sadece 101 şirketin yer aldığı "Global A List" içerisinde yerini A liderlik seviyesi ile bu sene de koruduğunu duyurdu.

Dünyadaki en geniş iklim veri tabanlarından birine sahip olan CDP bünyesinde 23 bine yakın şirketin çevresel alanındaki çalışmaları değerlendirildi. CarrefourSA, Su Güvenliği skorunda dünyadan sadece 101 şirketin yer aldığı Global A List içerisinde yerini A liderlik seviyesi ile bu sene de korurken; 2021 yılında ilk kez raporlama yaptığı Orman Programı'na Türkiye'den raporlama yapan tek gıda perakendecisi olarak notunu 1 yıl içinde palm, kereste, soya faaliyetlerinde B seviyesinden A- (liderlik) seviyesine yükseltmekle birlikte büyükbaş hayvancılık faaliyetleri raporlamasında B seviyesini, İklim Değişikliği skorunu da A-(liderlik) seviyesini korumaya devam etti.

Dünya genelinde liderlik seviyesine ulaşan şirketlerin arasında CarrefourSA, Su Güvenliği skoru ile yüzde 21'in, İklim Değişikliği skoru ile yüzde 23'ün, Orman Programları modülünde soya ile yüzde 8'in, palm ile yüzde 6'nın, kereste ile yüzde 7'nin, büyükbaş hayvancılık faaliyetleri ile Yönetim seviyesinde yüzde 29'un içerisinde yer aldı.

"ATTIĞIMIZ HER ADIMDA DOĞAYI MERKEZE ALAN BİR YAPIYLA ÇALIŞIYORUZ"

Dünyanın en büyük çevre raporlama platformlarından CDP raporlamasının şirketlerin risk ve şeffaflığı kapsamında büyük önem taşıdığını belirten CarrefourSA CEO'su Kutay Kartallıoğlu, "2023 yılı raporlarında Su Güvenliği modülünde A liderlik seviyemizi korumayı başardık. Şirket olarak tüm iş süreçlerimizde, attığımız her adımda doğayı merkeze alan bir yapıyla çalışıyoruz ve çevresel etkileri en aza indirgemeye özen gösteriyoruz. Bunun bir parçası olarak da "Doğrusu CarrefourSA'da" söylemimiz çatısı altında "Yaşam İçin Doğrusu" adına yaptığımız çalışmaları ve çevresel etkimizi uluslararası standartlarda şeffaf bir şekilde raporluyoruz. 2020'den bu yana CDP bünyesinde gerçekleştirdiğimiz raporlamalar ile bu kapsamda farkındalığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum. Elde ettiğimiz başarılarımızı her sene daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. "Global A-List'e giren dünyadaki sayılı firmalardan biri olmak bizim için gurur verici. Sektörümüzden bu listeye giren ve Orman Programı modülünde raporlama yapan tek gıda perakendecisi olarak bu modülde palm, kereste, soya faaliyetlerinde B seviyesinden A- seviyesine ulaşmamız ve büyükbaş hayvancılık faaliyetleri raporlamasında B seviyesini, İklim Değişikliği skorumuzu A- seviyesinde korumamız da bizim için oldukça önemli bir başarı. Bundan sonraki yıllarda da çalışmalarımızı tüm şeffaflığıyla raporlayarak bu başarımızı devam ettirmeyi çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı