DeFacto, doğa dostu ‘Wiser Wash Koleksiyonu’nu tanıttı

DeFacto, doğa dostu ‘Wiser Wash Koleksiyonu’nu tanıttı

DeFacto, ekolojik ve doğa dostu Wiser Wash Koleksiyonu'nu duyurdu. Marka, koleksiyonda yer alan kot pantolon modelleriyle su tüketiminde yüzde 80 tasarruf sağlarken,...

İSTANBUL, (DHA)- DeFacto, ekolojik ve doğa dostu Wiser Wash Koleksiyonu'nu duyurdu. Marka, koleksiyonda yer alan kot pantolon modelleriyle su tüketiminde yüzde 80 tasarruf sağlarken, iklim değişikliğine sebep olan etkileri de yüzde 59 oranında azalttığını belirtti.

DeFacto, zararlı kimyasallar ya da ponza taşları kullanılarak üretilen kot pantolonlar yerine su tüketimini önemli ölçüde azaltan Wiser Wash yöntemini kullanıyor.

WISER WASH YÖNTEMİ HAKKINDA

Marka tarafından şu bilgiler paylaşıldı:

"Tekstil sektörünün vazgeçilmezi olan kot pantolonlar, geleneksel yöntemler ile üretildiğinde ağartmak için normalde 16 litre su gerekiyor. DeFacto'nun kullandığı Wiser Wash yöntemi ise yalnızca bir bardak suyla bu işlemin tamamlanmasını sağlıyor. Üstelik DeFacto'nun Wiser Wash Koleksiyonu'ndaki kot pantolonlar ile su tüketiminde yüzde 80 tasarruf sağlanırken iklim değişikliğine sebep olan etkilerin de yüzde 59 oranında azaltılması sağlanıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı