Defacto Tasarım Merkezi’ne Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay

Defacto Tasarım Merkezi’ne Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay

Global moda markası DeFacto, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak sertifikalandırıldı.

İSTANBUL, (DHA)- Global moda markası DeFacto, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak sertifikalandırıldı. Merkezdeki 99 kişilik tasarım kadrosu, ağırlıklı olarak sürdürülebilir, çevre dostu, dijitalleşme ve müşteri odaklı inovatif projelere odaklanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tasarım merkezlerine verdiği onay belgesiyle ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapı kazanmasını amaçlıyor. Bakanlık tarafından verilen sertifika ile yenilikçi faaliyetlerin ve nitelikli iş gücü istihdamının artırılması hedefleniyor.

DeFacto, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Tasarım Merkezi olma yolunda ilk adımını, devam eden 24 projesiyle başvuru dosyası hazırlayarak attı. Başvuru sonrası, bakanlık tarafından görevlendirilen uzmanların alan ziyaretleri sonucunda, DeFacto Tasarım Merkezi'nin fiziki şartları, altyapısı, personel yetkinlikleri, iş birlikleri ve projeleri detaylı olarak incelendi ve değerlendirme sonrasında bakanlık tarafından onaylandı.

SEKTÖRE İNOVATİF BAKIŞ AÇISI KAZANDIRMAK HEDEFLENİYOR

DeFacto Tasarım Merkezi, planlanan yenilikçi projeleriyle sektöre inovatif bir bakış açısı ve sürdürülebilirlik farkındalığı kazandırmayı hedefliyor. Üniversite-sanayi iş birlikleri sayesinde ise üretime ve tasarıma katma değer kazandırmaya odaklanıyor. Merkez, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki hem genç yeteneklerle My Tech Mentor projesini yürütüyor hem de protokoller kapsamında dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konularında çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca üniversitelerle proje bazlı iş birlikleri için görüşmeler sürdürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı