DeFacto’dan sürdürülebilir moda adımı: Zeytin Derisi Koleksiyonu

DeFacto’dan sürdürülebilir moda adımı: Zeytin Derisi Koleksiyonu

DeFacto, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yüzde 100 vegan "Zeytin Derisi Koleksiyonu'nu modaseverlerin beğenisine sunduğunu duyurdu.

İSTANBUL, (DHA) - DeFacto, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yüzde 100 vegan "Zeytin Derisi Koleksiyonu'nu modaseverlerin beğenisine sunduğunu duyurdu. Koleksiyon, zeytin atıklarından elde edilen suni deriyle hazırlandı.

DeFacto'nun, hazırladığı koleksiyon yüzde 100 vegan, bitkisel bazlı ve yüzde 100 geri dönüşümlü ürünlerin bir araya gelmesiyle oluştu. Yün, kürk ve ipek gibi hiçbir hayvansal lif içermeyen ve aynı zamanda üretim sürecinin hiçbir aşamasında hayvansal madde kullanılmayan koleksiyon, vegan zeytin derisiyle hazırlanıyor. Doğal ve alternatif bir hammadde olan vegan deri kullanımıyla, üretim aşamasında karbon salınımını yüzde 94 oranında azalttığı belirtiliyor. Koleksiyon, doğaya saygıyla yaklaşıyor ve atık üretiminin önüne geçiyor.

DOĞAL VE KLASİK RENKLER HAKİM

Her tarz kullanıma uygun doğal ve klasik renklerin hakim olduğu koleksiyon, çevre için sürdürülebilir tasarımlar sunuyor. Şirket daha önce de Elma Derisi Koleksiyonu ile elma kabuğu atıklarından sürdürülebilir tasarımlar gerçekleştirmişti.

Sürdürülebilir moda için Zeytin Derisi Koleksiyonu'nu alışveriş sitesinden ve seçili DeFacto mağazalarından keşfedebilirsiniz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı