Dünyanın dört bir yanından CEO’lar İstanbul'a geliyor

Dünyanın dört bir yanından CEO’lar İstanbul'a geliyor

Teknolojinin hızla gelişmesi ve iş dünyasının dinamiklerinin değişmesi globaldeki üst düzey yöneticileri, yeni yatırım fırsatlarını keşfetmeye yönlendiriyor.

İSTANBUL, (DHA) - Teknolojinin hızla gelişmesi ve iş dünyasının dinamiklerinin değişmesi globaldeki üst düzey yöneticileri, yeni yatırım fırsatlarını keşfetmeye yönlendiriyor. Düzenlediği programlarla birçok kurumsal şirketin yöneticilerine eğitim veren SAHARA Group ise bu yılki etkinliğini 27-29 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştirecek. Bu etkinlik ile yurt dışından eğitim için gelen firma yöneticilerine yatırım fırsatları da sunulacak.

Teknoloji ve dijitalleşme iş dünyasının dinamiklerini değiştirirken, globaldeki şirketlerin üst düzey yöneticiler yetkinliklerini güçlendirmek, becerileri alanlarını çeşitlendirmek ve yeni yatırım fırsatlarını keşfetmek için kolları sıvıyor. Düzenlediği etkinliklerle şu ana kadar 50 ülkeden 300'ü aşkın şirketin yöneticilerine eğitim veren SAHARA Group "Leadership in VUCA World for Operational Excellence" başlıklı programını bu yıl İstanbul bir otelde gerçekleştirecek.

Organizasyona bakanlık, petrol, doğal gaz, bilişim, altyapı gibi farklı sektörlerden birçok önemli isim katılacak. Program çerçevesinde gelecek yöneticiler, bu süreçte Türkiye'de yapılan projeleri ziyaret edecek, workshop'lara katılacak ve yeni yatırımlar alanları için keşifler yapacak.

50 FARKLI KATEGORİDE, BİN 400+ KONUDA EĞİTİM VERİYOR

15 yıllık deneyimlerinden hareketle, 50'den fazla kategoride, bin 400'ü aşkın konuda eğitim programı organize ettiklerini belirten SAHARA Group Yönetici Ortağı Dr. Lami Kaya, "Geçmişte Dünyanın dört bir yanından Bakan, parlementer, senatör, CEO, kurum başkanı, genel müdür, yönetim kurulu üyeleri gibi üst düzey yöneticileri için organizasyonlar düzenledik. Bu yılki etkinliğimizi de 27-29 Aralık'ta gerçekleştireceğiz. Yine globalden birçok yöneticiyi İstanbul'da ağırlayacağız. Program kapsamındaki eğitimlerimizin yanı sıra misafirlerimizi ilgili sektörlerin yerel pazardaki temsilcileriyle buluşturacağız. Bu sayede 3 gün sürecek etkinliğimizde konuklarımızın hem bilgi ve deneyimlerine katkıda bulunacağız hem de yeni yatırım alanları keşfetmelerini sağlayacağız" dedi.

"EĞİTİM İÇİN GELEN YÖNETİCİLERİ TÜRKİYE'DE DAHA FAZLA YATIRIM İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ"

Eğitim ve danışmanlık alanındaki faaliyetlerini "entelektüel ihracat" olarak adlandırdıklarını dile getiren Lami Kaya, şunları kaydetti:

"Yurt dışından sektörel eğitim talebiyle bize başvuran yöneticileri ilgili kurumların profesyonelleriyle bir araya getiriyoruz. Eğitim için gelen şirket yöneticileri için saha ziyaretleri düzenleyerek ülkemizdeki iş ve yatırım imkanlarını sunuyoruz. Kendilerini Türkiye'de daha fazla yatırım yapabilmeleri için hem teşvik ediyor hem de rehberlik yapıyoruz. Böylece globaldeki yöneticilerin iş dünyasının yeniliklerine hazırlarken, ülkemize de yurt dışından yeni yatırımcılar kazandırıyoruz. Bu yıl yapılacak programımıza geçen yıllarda Katar Alt Yapı Bakanlığı, Kenya Senatosu, Libya WAC, Afganistan Parlamentosu, Azerbaycan Petrol Bakanlığı, Pakistan Fauji Grup, Mısır Yatırım Bakanlığı'ndan önemli isimleri ağırladık. Bunun yanı sıra Avrupa, Uzakdoğu ve MENA bölgelerinin petrol şirketlerinin üst düzey yöneticilerine de farklı etkinliklerle ev sahipliği yaptık."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı