Duyuru yapıldı! 6 yıl erken emekli olabilmek artık mümkün

Duyuru yapıldı! 6 yıl erken emekli olabilmek artık mümkün

Milyonlarca kişi erken emekli olabilmenin yollarını araştırıyor. Yapılan duyuruya göre erken emekli olabilmenin koşulları açıklandı

Erken emekli olmak için çoğu kişinin bilmediği üç yöntem ortaya çıktı. Eğer sizler de bu şartları karşılıyorsanız erken emekli olabilmeniz mümkün olacak.

Erken emekli olmak isteyenler araştırma yapıyorlar. Erken emekli olabilmek için bazı koşullar bulunuyor. Bu koşulları yerine getirebilenler erken emekli olabiliyorlar.

Türkiye'de erken emekli olmak isteyenlerde ilk ayrıcalık çocuklu kadınlar için geçerli. Sonrasında ise askerlik borçlanması yaparken erken emekli olabilmek mümkün.

Son formül ise yıpranma payı ile emekli olabilmek. Yapılan araştırmalarda erken olabilmenin yolları araştırıldı. Sosyal güvenlik uzmanlarının yaptığı açıklamalarla erken olabilmenin yolları da belli oldu.

Ege Haber tarafından paylaşılan bir haberde; Erken emekli olmak isteyenlerin izlemesi gereken yollar aktarıldı. Eğer sizde hakkınız olduğu halde halen yaş bekliyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz.

Bu yöntemlerle gününden daha önce emekli olabilmek mümkün olacak. Tek yapmanız gereken koşulları karşılıyorsanız kendinize yakın bir SGK müdürlüğüne başvuru yaparak bilgi almak. İşte erken emekli olmak için bilmeniz gereken her şey.

Çocuklu Kadınlara Erken Emeklilik Hakkı!


Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanmış olan erken emeklilik şartlarından biri, çocukları kadınları kapsamaktadır. Kurum, sigortalı olarak çalışmaya başlamadan önce çocuk sahibi olan tüm kadınlara, o yılları borçlanma hakkı tanımaktadır. Bu kapsamda yapılan hesaplara göre 3 çocuğu olan bir annenin borçlanma yöntemi ile 6 yıl daha erken emekli olabilmesi mümkündür.

Askerlik Borçlanması ile Erken Emekli Olma Hakkı!

Sosyal Güvenlik Kurumu askerlik görevi esnasında prim ödemesi yapamamış olan erkeklere de erken emekli olma hakkı tanımaktadır. Askerde olunan süre için hesaplanan prim borcunun toplu olarak yatırılması, erkeklere 1 yıla kadar erken emekli olma hakkı tanımaktadır.



Yıpranma Payı ile Erken Emekli Olma Hakkı!


Sosyal Güvenlik Kurumu, ağır meslek grupları içerisinde olan vatandaşlara da erken emekli olma hakkı tanımaktadır. Yıpranma payından yararlanarak yıllık çalışma süresine ekleme yapılan meslek grupları şu şekildedir:

Basın çalışanları
Madenciler
Gemi adamları

Kaynak: Ege Haber

İlgili Haberler