İçli köfte yaparken dağılmaması ve daha iyi pişmesi için bilmeniz gereken püf nokta

İçli köfte yaparken dağılmaması ve daha iyi pişmesi için bilmeniz gereken püf nokta

İçli köfte, Türk mutfağında sevilen lezzetlerin başında gelmektedir. Çok lezzetli içli köfte yapmak ise sanıldığı kadar zor değildir. İşte içli köfte yaparken bilmeniz gereken lezzet sırrı

İçli köfteye sanırız hayır diyen kimse yoktur. Özellikle yaz kış sofralardan eksik olmayan bu lezzet daha çok Ortadoğu ülkelerinde bilinen bir lezzettir. Yapılışı son derece zahmetli olan içli köfteyi yapabilmek ise sanıldığı kadar aslında zor değildir.

Bazı püf noktalara dikkat ederek lezzetli içli köfteler yapabilmek mümkündür. Tek bilmeniz gereken içli köfteyi yaparken püf noktalarını atlamamak ve tarif ölçülerine uygun bir şekilde hareket etmektir.

Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olan İçli Köfte, Ramazan ayı içerisinde de şu günlerde sofralardan eksik olmuyor. Eğer dağılmayan ve içi de iyi pişmiş bir içli köfte yapmak istiyorsanız atlamamanız gereken bazı püf noktalar var.

Ulusal Post Haber Sitesi tarafından paylaşılan bir içerikte; İçli köfte yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalara değinildi. Sizlerde içli köfte yaparken Ulusal Post tarafından paylaşılmış olan bu tarifi uygulayın. Pişireceğiniz içli köfte çok ama çok lezzetli olacaktır.

İçli Köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Özellikle Mersin, Hatay ve Gaziantep'te meşhur olan İçli Köftenin hazırlanış şekli yöreden yöreye farklılık gösterir. Kimi içerisine ceviz ekler kimi kuş üzümü, kimi derin yağda kızartır kimisi de haşlar.

Vereceğimiz içli köfte tarifi ise herkesin kolaylıkla yapabileceği ve afiyetle yiyeceği bir tarif! Hazırlanışı kolay ve oldukça lezzetli olan bu haşlama içli köfte tarifi, ilk defa içli köfte yapacaklar için oldukça ideal!

Malzemeler az, yapılışı kolay ve lezzetli bir içli köfte tarifi arıyorsanız mutlaka deneyin! Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 500gr. yağsız kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1/2 paket tereyağı(125gr.)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

İlk olarak iç harcı için olan kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Ardından soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Ardından kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi değişince salçayı ve baharatlarını ekleyerek iyice kavurun. Hazır olan iç harcı buzdolabında dinlendirin.

Bulguru geniş bir kaba aktarın. Üzerine avuç içinizle su serpiştirin ve yoğurun. Ardından azar azar unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Daha sonra salçayı ve tuzunu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan bir kıvam almaya başladığında yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir parçayı elinizi ıslatarak avuç içinde döndürün. Bir yanda da işaret parmağınızla içini oyun. İç harcınızdan 3-4 çorba kaşığı koyduktan sonra açık kısmını, tekrardan elinizi ıslatarak kapatın.

Hazır olan içli köfteleri kaynar tuzlu suda, su üzerine çıkana dek kaynatın.

Süre sonunda süzerek servis tabağına aktarın. Üzerine salçalı, tereyağlı ve baharatlı sos veya yoğurtlu sos gezdirerek servis edin.

İlgili Haberler