Tüketildiğinde akciğerleri temizleyen ve pırıl pırıl yapan 3 besin

Tüketildiğinde akciğerleri temizleyen ve pırıl pırıl yapan 3 besin

Akciğerleri temizleyen 3 önemli besinden bahsedildi. O besinler arasında Türk mutfağından eksik olmayan bir besinde var. İşte o mucize besinler

Şehir hayatı arttıktan sonra akciğerlerimiz de zarar görmeye başladı. Araçlardan çıkan dumanlar evlerin bacasından çıkan dumanlar akciğerlerimizi olumsuz anlamda etkiliyor.

Büyük şehirlerde hava kirliliği hiç olmadığı kadar yüksek. Bu durum akciğer rahatsızlıklarına yol açabiliyor.

Araştırmalarla kanıtlanan 3 süper besin ise akciğer sağlığını koruma konusunda savaş veriyor. Eğer sigara tüketiyorsanız muhtemelen akciğerlerinizde büyük bir hasar zaten oluşmuş demektir. Üzerine şehir hayatının getirdiği hava kirliliği de eklenince akciğerler büyük hasar görüyor.

Beslenme uzmanları akciğerleri koruyan süper besinlerle ilgili bazı bilgiler paylaştılar. Akşam gazetesi tarafından yayınlanan bir haberde akciğerleri koruyan ve temizleyen üç besinden söz edildi.

Özellikle Türk mutfağından eksik olmayan bir besin akciğerlerin dostu çıktı.

SARIMSAK

Sarımsak akciğerler için tam bir doğal antibiyotik besin. İçerdiği maddeler sayesinde, akciğerlerimizi hem temizliyor hem de korunmasına yardımcı oluyor. Sarımsağı yemeklerin içine, salatalara ekleyebilirsiniz.

ZENCEFİL

Bir diğer doğal detoks besini olan zencefil ise, içerdiği maddeler sayesinde toksin parçalarının akciğerden atılmasını kolaylaştırıyor ve böylece ciğerlerin daha kolay nefes almasını sağlıyor. Zencefilin çayını yapabilirsiniz ya da suya karıştırabilirsiniz. İki küp şeker kadar zencefili iki bardak suya koyup yaklaşık 5-10 dakika demledikten sonra 2 bardak içilen zencefil çayı gün içinde akciğerin temizlenmesini kolaylaştıracaktır.

ELMA

Çok yüksek oranda A, C, E vitaminleri içeren elma, mineraller açısından da oldukça zengin. Haftada 5 porsiyon ve üzerinde elma tüketimi akciğer sağlığını destekliyor.

AKCİĞER SAĞLIĞINIZ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

Akciğerlerimiz kendilerini yenileyen organlar değildir. Bu yüzden çoğu doktor akciğer bitti mi hayat biter değerlendirmesinde bulunur. Akciğer sağlığınız için kirli ortamlardan uzak durmanız gerekmektedir.

Sigara ve alkol kullanıyorsanız mutlaka bu iki illeti de bırakmalısınız.

Ayrıca su tüketimine dikkat etmeli ve sporu aksatmamalısınız.

Akciğer sağlığınız için besinlerin gücünden de yararlanmayı ihmal etmemeniz gerekiyor.

Sarımsak, Elma ve Zencefil haricinde de akciğerleri koruyan bazı besinler bulunmaktadır. Yapılan araştırmalarda akciğer sağlığına faydalı olduğu tespit edilen Avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi besinler de mucize besinler olarak sıralanmaktadır. Ayrıca kefir tüketmenin de akciğer sağlığına iyi geldiği bilinmektedir.

İlgili Haberler