Mercimek köftesi yaparken dağılmaması için bilmeniz gereken püf nokta

Mercimek köftesi yaparken dağılmaması için bilmeniz gereken püf nokta

Mercimek köftesi Türk mutfağında sevilen bir lezzettir. Peki dağılmayan mercimek köftesi yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Türk mutfağından eksik olmayan lezzetlerden biri de mercimek köftesidir. Özellikle yaz aylarında sıkça yapılan mercimek köftesiyle ilgili bilmeniz gereken bazı detayları sizlerle paylaşacağız.

Mercimek köftesi herkesin çokça sevdiği bir lezzet. Özellikle ev hanımları özel günlerde mutlaka bu atıştırmalıktan yapar. Son derecede doyurucu olan mercimek köftesi açıkçası özel günlerin vazgeçilmezlerindendir. Şimdilerde çok sayıda mezeci de mercimek köftesi yaparak satmaya başlamıştır.

Mercimek köftesi yaparken herkesin canını sıkan bazı durumlar oluşabiliyor. Örneğin mercimek köftesi yaparken mercimeğin dağılması gibi. Ancak üzülmeyin dağılmayan mercimek köftesi yapmak çok basittir.

Ulusal Post haber sitesinde yayınlanan bir içerikte; Mercimek köftesi yaparken dağılmaması gereken püf noktalara yer verildi. Mercimek köftesi yaparken eğer sizler de bu püf noktalara dikkat ederseniz dağılmayan bir mercimek köftesi yapabileceksiniz. İşte misafirleriniz geldiğinde veya özel günlerinizde dağılmayan mercimek köftesi yapabilmek için bilmeniz gereken püf noktalar.

İÇ MALZEMELERİNİZ TAZE OLSUN

Mercimek köftesi yaparken iç malzemeleriniz mutlaka ve mutlaka taze olmalıdır .Taze olmayan iç malzemelerle yapılan mercimek köftesinin tadı yavan olacaktır.

Ayrıca mercimek köftesi yaparken iç malzemeleri iyi ayarlamak gerekmektedir.

MERCİMEK KÖFTESİNİN KURUMAMASI İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

Mercimek köftesi yaparken bir diğer sorunda. Mercimek köftesinin kuruması sorunudur. Bunun için yapmanız gereken şey çok basit. Mercimek köftesini yaparken mutlaka zeytinyağı kullanın. Yap bulgurun bütünleşmesini sağlar ve kuru kalmasını önler.

Aynı zamanda mercimeklerin suyunu tamamen çekmesini beklemeden tencere içerisinde biraz su varken bulguru eklerseniz hem mercimek hem de bulgurun iyice bütünleşmesini sağlayacaksınız. Bu yöntem sayesinde bulgurun çiğ kalmasını da önleyebileceksiniz.

MERCİMEK KÖFTESİNİN DAĞILMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

En büyük sorunlardan biri de mercimek köftesinin dağılması sorunudur. Dağılmayan bir mercimek köftesi yapmak ise aslında çok basittir.

Mercimek ve bulguru eşit miktarda kullanmayın. Mercimeğin mutlaka bulgurdan biraz daha fazla olmasına dikkat etmeniz gerek.

Neden böyle yapılmalı?

Mercimek köftesi yaparken mercimek lezzetini daha iyi hissettirecektir. Aynı zamanda da mercimek köftesinin dağılmasını bu yöntem sayesinde önlemiş olacaksınız.

MERCİMEK KÖFTESİNDE MUTLAKA OLMASI GEREKEN BAHARATLAR

Mercimek köftesi yaparken eklemeniz gereken bazı baharatlarda bulunuyor. Lezzetli bir mercimek köftesi için köftenizde bulunması gereken iç malzemeler arasında mutlaka biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyon gibi ürünler olmalıdır. Ulusal Post'a göre; Özellikle köfte içerisine ekleyeceğiniz kimyon farklı bir lezzet katacaktır. Elma sirkesi ve limon suyu da mercimek köftenize ayrı bir tat verirken nar ekşisiyle birlikte tüketmeniz mercimek köftenizin lezzetine lezzet katacaktır.

Mercimek köftesiyle ne iyi gider?

Mercimek köftenizin yanında mutlaka marul olmalıdır. Aynı zamanda ayran ya da kefirle mercimek köftenizi afiyetle tüketebilir ve misafirlerinize servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler