Enerjisa Enerji, yapay zekâ ile sektörünü dönüştürüyor

Enerjisa Enerji, yapay zekâ ile sektörünü dönüştürüyor

Elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, dijital hizmetlerine yapay zeka teknolojisini eklediğini duyurdu.

İSTANBUL, (DHA) - Elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, dijital hizmetlerine yapay zeka teknolojisini eklediğini duyurdu.

Yapay zekâ uygulamaları ile insan inisiyatifini en aza indirerek hata oranlarını azaltmanın ve veri odaklı kararlar almalarının önemli olduğunu vurgulayan Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, "Yapay Zeka teknolojilerini sektörümüzün bir çok iş alanına başarı ile entegre etmiş durumdayız. Enerjisa Enerji A.Ş. altında Perakende, Dağıtım ve Müşteri Çözümleri A.Ş. şirketlerimizin hepsinde AI (yapay zekâ) teknolojisini kullanıyoruz. Yapay Zekâ teknolojimizi enerji sektörünün her alanında kullanarak, sektörde lider olma hedefini benimsemiş durumdayız. Yapay Zekâ teknolojimizi kullanmamızın temel amacı verinin analizi etkin bir şekilde yapmak, kaynakların etkin yönetimini sağlamak, iş süreçlerimizi optimize ederek operasyonel verimliliği artırmak, müşteri memnuniyetini yükseltmek, insan, sağlık ve çevre güvenliği konusunda riskleri azaltmak ve rekabet avantajı sağlamaktır. Tüm bunların yanı sıra yaptığımız her işte olduğu gibi, her adımımızı, üst çerçeve olarak sürdürülebilirliği düşünerek atmaya devam edeceğiz" dedi.

Enerjisa Enerji, 22 milyonu aşkın kullanıcıya yönelik 7/24 sürdürdüğü hizmet ve çözümleri dijitalleştirerek Yapay Zekâ kullanımını da müşterileri için hizmetlerinin parçası haline getiriyor. Vizyonundaki en önemli noktalardan biri olan dijitalleşmenin global trendler ile güçlenerek atılan her adımda verimliliğin de artırılmasını hedefleyen Enerjisa Enerji, Yapay Zekâ uygulamaları ile bu anlamda, enerji sektörü için sürdürülebilirliği göz önünde bulundurarak dijitalleşme yolculuğu sürecinde farklı departmanlar ve iş alanları için özgün programlar oluşturmaya hız kesmeden devam ediyor.

ENERJİNİN DİJİTALLEŞMESİNDE ROL MODEL OLUYOR

Yapay Zeka teknolojilerinin uygulanması ile şirket, bünyesinde belirgin büyüme, gelir artışı, maliyet düşüşü, kalite artışı ve genel verimlilikte gözle görülür iyileştirmeler elde ederek ve somut çıktılarını kamuoyu ile paylaşarak enerjinin dijitalleşmesi yolunda rol model olmayı hedefliyor. 3 ana kolda faaliyet gösteren Enerjisa Enerji, Yapay Zeka teknolojisini de şirketlerine yayarak dijitalleşmeyi tüm faaliyetlerine entegre etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı