İş Bankası, startup’lara özel kredi kartını tanıttı

İş Bankası, startup’lara özel kredi kartını tanıttı

Türkiye'de ilk startup şube konseptini hayata geçiren İş Bankası, dünyada da ilk kez ücretsiz bulut kullanım hakkı sunan kredi kartını duyurdu.

İSTANBUL, (DHA)- Türkiye'de ilk startup şube konseptini hayata geçiren İş Bankası, dünyada da ilk kez ücretsiz bulut kullanım hakkı sunan kredi kartını duyurdu.

Girişimcilere özel ürün ve hizmetlerini zenginleştiren, girişimcilerin ihtiyaç duydukları bankacılık ürün ve hizmetler sunan İş Bankası, startup'lara özel Maximiles Business Startup Kredi Kartı'nı hayata geçirdi.

"ÜCRETSİZ BULUT KREDİSİ ERİŞİMİ SUNAN İLK KREDİ KARTINI GİRİŞİMCİLERİMİZLE BULUŞTURDUK"

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Maximiles Business Startup Kredi Kartı'na ilişkin yaptığı açıklamada, startup'ların hayatını kolaylaştırmak ve işlerine odaklanarak hem büyümelerinin hem de katma değer yaratmalarının önünü açmak için yeni ürün ve hizmetler geliştirdiklerini vurguladı. Maximiles Business Startup Kredi Kartı'nın dünyada örneği olmayan bir ürün olduğunu paylaşan Aran, "Yaptığımız araştırmalara göre, startup'lara en yüksek maliyeti yaratan kalemin teknoloji harcamaları olduğunu gördük. Buna özel bir avantaj sağlamak istedik ve dünyada en çok tercih edilen bulut işletim sistemi AWS ile özel bir anlaşma yaptık. Bu sayede dünyada AWS ücretsiz bulut kredisi erişimi sunan ilk kredi kartını girişimcilerimizle buluşturduk" dedi.

"STARTUP'LARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAYA YARDIMCI OLACAĞINA İNANIYORUZ"

AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ise "AWS olarak, dünya çapındaki veri merkezlerinden 200'ün üzerinde tam özellikli hizmet sunan, dünyanın en kapsamlı ve en yaygın kullanılan bulut platformuyuz. En hızlı büyüyen startup'lar, maliyetleri düşürmek, daha çevik olmak ve daha hızlı inovasyon yapmak için AWS ürün ve çözümlerini kullanıyor. Biz de Türkiye'deki startup'ları büyüme yolculuklarında desteklemeye devam etmek istiyoruz. Bu doğrultuda İş Bankası ile yaptığımız iş birliğinin startup'ların hayatını kolaylaştırmaya ve büyüme potansiyellerine daha hızlı ulaşmalarına yardımcı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

STARTUP KREDİ KARTI AVANTAJLARI HAKKINDA

Banka tarafından şu bilgiler paylaşıldı:

"AWS iş birliği ile ücretsiz bulut kredisine erişim, dünyada ilk olarak bu kart ile sunuluyor.

Maximiles Startup Business Kart ile AWS bulut sistemlerinde ayrıcalıklı olacak İş Bankası müşterisi startup'lar, ilk aşamada yalnızca İstanbul, İzmir ve Ankara'da yer alan Girişimcilik Şubeleri aracılığı ile bu karta başvurabilecekler.

Maximiles Business Startup Kredi Kartı'na sahip startup'lar henüz kullanmamışlarsa AWS'in ücretsiz bulut hizmetinden yararlanabilecekler.

Bu hakkın sona ermesinden sonra ise AWS fatura ödemelerini kartla indirimli olarak gerçekleştirebilecekler.

Girişimciler, Maximiles Business Startup Kredi Kartı ile aynı zamanda Maximiles'ın ayrıcalıklı dünyasına da dâhil olurken harcamalarından mil ve puan kazanacak, üye işyerlerindeki taksit ve özel fırsatlardan da yararlanabilecekler."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı